Fem van Empel debuteert met de zege voor Jumbo-Visma

Fem van Empel debuteert met de zege voor Jumbo-Visma

Fem van Empel heeft haar nieuwe werkgever Team Jumbo-Visma meteen een overwinning geschonken in Baal. De talentvolle Nederlandse trok al heel vroeg in de aanval en consolideerde met verve haar koppositie. “Ik heb er lang naar uitgekeken om bij deze topploeg te gaan rijden.”

De nieuwe outfit gaf Fem van Empel mogelijks nog extra vleugels. Na haar val in Val di Sole trad ze in de GP Sven Nys voor het eerst terug aan, en dit voor haar nieuwe ploeg Jumbo-Visma. Van Empel liet er geen gras over groeien en snelde er al in de eerste ronde alleen op uit. De tegenstand leek niet bij machte om haar bij te benen en de talentvolle Nederlandse soleerde foutloos richting de overwinning.

Op de achtergrond werd gestreden voor de overige podiumplaatsen. Finaal mocht Lucinda Brand op schavotje nummer twee en Ceylin del Carmen Alvarado was een mooie derde

Baal 23 podium dames credit Bram.jpeg (952 KB)

"Ik heb vooral genoten”, zei Fem . “Ik ben er even tussenuit geweest en moet er altijd weer even in komen. Ik had graag met iemand echt de strijd aan willen gaan om meer scherpte te krijgen, maar ik moest er toch zelf iets moois van maken. Ik was wel een beetje nerveus, maar ik heb nooit echt de volle honderd procent hoeven geven. Dit geeft wel moraal voor de komende wedstrijden.”


Van Empel zou nog kunnen meedingen voor de eindzege in het klassement van de X²O Badkamers Trofee bij de dames, maar maakt keuzes “Ik ben nog jong, dus ik kan niet alle koersen doen. De focus ligt vooral op het klassement van de wereldbeker. Daarnaast ga ik natuurlijk ook een wegseizoen in. Echte ambities heb ik daarvoor nog niet, omdat ik nog weinig ervaring heb. De tijd zal het leren. Uiteraard heb ik er wel veel zin in.”, luidt het

Uitslagen klik hier

Fotocredits Bram van Lent - bron reactie: Team Jumbo Visma

 




Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!