Shanyl De Schoesitter had het BK Strandrace nog niet verteerd

Shanyl De Schoesitter had het BK Strandrace nog niet verteerd

Shanyl De Schoesitter kon in Baal op geen enkel moment aanspraak maken voor een topvijf plaats. Meer zelfs, ook een plaats bij de beste tien was ver weg. Als dertiende finishte ze uiteindelijk. Niet verwonderlijk, enkele dagen geleden pakte ze op het strand van Bredene nog de Belgische titel Strandrace bij de juniores.

"En die wedstrijd zat duidelijk nog in de benen" lachte de renster van Pauwels Sauzen Bingoal nadat ze gerecupereerd was. Vooral de duur van die wedstrijd, ruim twee uur, kan je niet vergelijken met wat we in de cross voor de wielen krijgen geschoven. Vandaar dat de frisheid er echt nog niet was."

Niet enkel de strandrace zal zich laten voelen hebben in het lichaam. Ook de combinatie van het vroege startuur en de verplaatsing van Waasmunster naar Baal was niet van de poes. "Ik moest om 5.30u al opstaan, wat maakt dat ik om 21.00u al ben gaan slapen. Veel vieren zat er dus niet in. Al had ik mede door de vermoeidheid van Bredene ook niet echt de moed om langer op te blijven."

De beslissing om in Bredene op het strand te rijden had zijn reden. "Omwille van de cross van Gavere was mijn Spaanse stage met vijf dagen ingekort. Ergens moest er dus nog een extra training worden ingelast. En dit leek me gewoon een leuk alternatief. De Belgische titel was onverwacht en mooi meegenomen. Al was het tijdens de wedstrijd niet duidelijk in welke positie iedereen reed."

Fotocredit en tekst Lieven Verheyen

Uitslagen klik hier

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!