Seppe Van Den Boer bevestigt in 't nieuwe jaar zijn goede vorm

Seppe Van Den Boer bevestigt in 't nieuwe jaar zijn goede vorm

Bij de juniores ging de overwinning op de Balenberg naar Seppe Van Den Boer. De renner uit Elewijt won voor Viktor Vandenberghe en Mika Vijfwinkel.

De kans is groot dat vele van zijn klasgenoten de ogen net openden op het moment dat Van Den Boer zijn X20-eend overhandigd kreeg op 1 januari 2023.
"Ja, Nieuwjaar vieren zat er voor mij niet in" lachte de winnaar. "Omstreeks 22u ben ik onder de wol gekropen. Negen uur later was het al tijd om op te staan. Mijn schoolkameraden weten al langer dat uitgaan enzo nog niet aan mij besteed is. Al spreken we wel eens af op een vroeger tijdstip. Op het moment dat ik dan huiswaarts keer, gaan zij nog stappen. Maandag praten we dan hoe het was op de cross of over hun belevenissen."

Sinds Hulst zijn de uitslagen van de oudste van de drie wielerbroers uitmuntend te noemen. Winst in Antwerpen, Gavere, Heusden-Zolder en nu dus in Baal. Een tweede plaats in Boom en een derde in Hulst en Essen. Enkel in Mol (achtste) en Loenhout (opgave na val) stond hij sindsdien niet op het podium. "Eigenlijk had ik vandaag niet verwacht om te winnen. De val op het asfalt in Loenhout heeft mijn lichaam echt geen deugd gedaan. Zo is mijn linkerzijde en rug quasi overal geschaafd."

Een aangepaste menu stond er voor de renner van het AA Drink Young Lions team op oudejaarsavond niet op tafel. Net als de ouders en andere koersende broers Arthur (nieuwelingen) en Bas (aspiranten) was er gourmet voorzien. "Een klassieker voor deze tijjd" vertelt mama Sofie Antonis. "Met het tijdstip van eten hielden we natuurlijk wel rekening met de koers. Ook de oma was aanwezig. Net als Seppe sliepen wij al op het moment dat elders de champagnekurken knalden. Geen erg, we zijn dat gewoon. En ook onze vrienden weten dat en respecteren dat. Als er ergens iets te doen is, wordt het aanvangsuur ook steeds niet te laat gepland. Voor renners, rennersvrouwen en rennersouders is nieuwjaarsdag een dag als een andere. Gelukkig heb ik voor de was en de plas nog de hulp van moeke. Het eten klaarmaken is mijn taak, de papa zorgt voor het koersen van de fietsen. En de zonen moeten hard trappen. Eigenlijk zorgt het wielrennen dus voor een familiegebeuren."

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits Bram van Lent

Uitslagen klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!