Julie Brouwers eindigt in Baal als veertiende

Julie Brouwers eindigt in Baal als veertiende

De twintigjarige Julie Brouwers reed bij de dames als veertiende over de meet. Een mooi resultaat voor de renster van De Ceuster-Bonache CT die van het BK in Lokeren een hoofddoel heeft gemaakt. 'Ik steek mijn ambitie voor het BK niet onder stoelen of banken'

"Ik steek inderdaad niet onder stoelen of banken dat ik naar Lokeren ga om te winnen" vertelt de Olmense. "Ik voel aan verscheidene parameters dat het dit jaar mijn grootste kans zal zijn om de nationale titel bij de beloften te pakken. Zo heb ik mede door het overstappen naar een nieuwe trainer al veel stappen voorwaarts gezet. Tegenover Kiona Crabbe heb ik het voordeel dat ik een snellere starter ben. En in wedstrijden waarin we samen rijden met de dames elite geeft me dat een extra troef omdat ik zo mijn wagonnentje ergens bij kan aanpikken.

Het ploeteren in de modder van Baal staat in schril contrast met dat van vele andere twintigers. Vele leeftijdsgenoten zullen immers met de ogen knipperen bij het zien van de inspanningen van de sporters op nieuwjaarsdag. "Voor mij is dit wat ik graag doe en gewoon ben om te doen. Al ruim vijf jaar is de cross mijn leven."

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

Uitslagen klik hier

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!