Thibau Nys wil zich tonen in het eigen Baal

Thibau Nys wil zich tonen in het eigen Baal

Op 1 januari staat de vertrouwde de GP Sven Nys op de veldritkalender, de derde manche van de X²O Badkamers Trofee. Thibau Nys is erop gebrand om zich in de kijker te rijden in eigen gouw. “Ik ga met een goed gevoel het nieuwe jaar in.”, luidt het

Het is een seizoen van hoogtes en laagtes voor Thibau Nys. De 20-jarige veldrijder begon sterk met een aantal toptienplaatsen bij de profs en zilver op het EK voor beloften. Problemen met de rug zorgden daarna voor een dip. In de sterk bezette wedstrijden in Mol (6e) en Gavere (7e) heeft de renner van Baloise Trek Lions opnieuw de rug gerecht (kijk en luister ook hier).

“Ik ben met een goed gevoel aan de eindejaarsperiode begonnen”, vertelt Nys. “De resultaten waren goed, de problemen met de rug zijn onder controle. Bovendien heb ik het gevoel dat ik nog beter kan en perfect op schema lig om het crossseizoen op een mooie manier af te sluiten.”

Nys verwacht niet dat de rugproblemen opnieuw de kop zullen opsteken. “Je hebt geen garantie, maar ik heb de oefeningen om mijn rugspieren te versterken terug opgepikt. In het begin van het seizoen heb ik die verwaarloosd. Als je niets voelt, denk je dat het los zal lopen. Niet dus. Conditioneel heb ik nooit een achterstand opgelopen, alleen was het onmogelijk om de rug tijdens een wedstrijd 20-25 minuten aan volle intensiteit te belasten.”

Hoop op top 5

Twee jaar geleden reed Nys in Baal al tussen de profs, door corona werd de beloftenwedstrijd toen afgelast. “Zondag zal ik mij in deze wedstrijd voor de eerste keer écht met de profs kunnen meten. Ik heb al bewezen dat ik top tien waard ben, dat wil ik nu bevestigen. Stiekem hoop ik op top vijf, dat zou heel mooi zijn. Een podiumplaats? Misschien is dat mogelijk, maar die druk wil ik mezelf nog niet opleggen.”

Voor eigen volk – papa Sven won hier 12 keer, Thibau was bij de jeugd drie keer de sterkste – start Nys met veel vertrouwen. “Het is een parcours dat mij goed ligt, al zal je mij hier tijdens het jaar niet vaak vinden. Meer zelfs: ik haat het om hier te trainen, zeker in de zomer. Tijdens de winter is het iets leuker. Ook al is er veel modder, het blijft een technisch parcours dat goed berijdbaar is. Daar hou ik wel van.”, aldus Nys jr.

Fotocredit TFoto - tekstbron: X²O Badkamers Trofee / Golazo

Info GP Sven Nys klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!