Lauren Molengraaf mooi 4de bij elite dames in Loenhout

Lauren Molengraaf mooi 4de bij elite dames in Loenhout

Niet enkel de Koninklijke spurt bij de mannen was vrijdag in Loenhout opmerkelijk. Ook de prestatie van Lauren Molengraaf mocht gezien worden. De nog maar zeventienjarige renster eindigde op de vierde plaats bij de dames elite.

"Zelfs het podium zat er in. Al moest ik voor de derde plaats op het einde de duimen leggen tegen Manon Bakker" blikt de Nederlandse youngster terug op haar wedstrijd. "Ik had echter al zoveel gaten moeten dichten dat het bobijntje bijna af was. Even reed ik in het veld op kop van ons groepje en zo dus virtueel op de derde plaats. Maar in de laatste ronde moest ik een kloofje laten. Dat kreeg ik niet meer dichtgereden."

Trots

Het gevoel om zo dicht bij een podiumplaats te komen, gaf de renster van Tormans Cyclo Cross Team logischerwijze een blij en trots gevoel. "Maar dit is niet enkel mijn verdienste hoor" blijft ze bescheiden. "Zo werken zowel Bart als Geert Wellens enorm goed met me. Vooral voor en tijdens de wedstrijd ben ik heel aandachtig met het luisteren naar hun tips; Zoals positionering en bandendruk bijvoorbeeld."

Tijdens de dameswedstrijd viel de regen met bakken uit de hemel. "Al vrij snel waren we dan ook doorweekt. Gelukkig viel het qua temperatuur ook best mee. Of misschien was het gewoon de adrenaline die me heeft warm gehouden" lacht Molengraaf, die afkomstig is van Capelle aan den Ijssel. Een plaats niet zo ver van Rotterdam.

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

EKN_2860 (1).jpg (467 KB)

Volledige uitslag klik hier

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!