Wegrenner Dries Van Gestel dit jaar niet in het veld

Wegrenner Dries Van Gestel dit jaar niet in het veld

Vorig jaar reed wegrenner Dries Van Gestel mee in Loenhout. Deze winter zien we de Arendonkenaar van Totalenergies echter niet aan de start van een veldrit. Zo te horen bij gebrek aan een crossfiets ...

"Nochtans heb ik me vorig jaar best wel geamuseerd" geeft Van Gestel aan. "En ook de ploegleiding bij TotalEnergies had er geen problemen mee mocht ik me net als vorig jaar weer in het veld begeven. Maar onze ploeg beschikt niet over crossfietsen. En in tegenstelling tot vorig jaar vond ik er nu ook niet direct een oplossing voor. Vandaar dus mijn afwezigheid."

De achtentwintigjarige renner bevestigde vorig jaar zijn opmars in het wielerpeloton. Veelvuldig kleurde hij mee de finale. Zowel in het voorjaar als het najaar. Getuige daarvan zijn zege in de Profronde van Drenthe in Maart, een tweede plaats in de Eurométropole Tour in Augustus, een derde plaats in Gent-Wevelgem (Maart) en in de Druivenkoers (Augustus), en tal van andere toptienplaatsen. "Ik kijk zeker tevreden terug op mijn resultaten vorig seizoen. Komt er ook bij dat ik regelmatig in dienst van de ploeg heb gereden. En wat bij het team ook gerespecteerd werd. De contractverlenging was voor beide partijen dan ook een logische zaak. Hopelijk kan ik de voorwaarste beweging ook in 2023 doortrekken. De stage en trainingen liepen in elk geval zoals gepland. Al blijft het zoals steeds afwachten in hoeverre je als renner staat tegenover de anderen van het peloton. Dat zullen de eerste wedstrijden moeten uitwijzen."

Nog enkele weken geduld dus. De overgang van oud naar nieuw komt er eerst nog aan. "In tegenstelling tot de veldrijders die de volgende dag terug op de fiets kruipen is er voor ons iets meer marge wat eten en slapen in deze tijden betreft. Al is de focus van de fiets natuurlijk ook niet ver weg."

Fotocredit Veldritkrant - tekst Lieven Verheyen

Info Exact cross Loenhout klik

Dries Van Gestel in beeld klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!