Solo naar winst in Loenhout van Shirin van Anrooij

Solo naar winst in Loenhout van Shirin van Anrooij

Shirin van Anrooij heeft de Azencross Loenhout anno 2022 op haar palmares weten te schrijven. De talentvolle jongedame mocht na een lange solo het zegegebaar maken. Marie Schreiber en Manon Bakker werden knap tweede en derde.

Bij de junioren heren was het hoogste schavotje in Loenhout al weggelegd voor Nederland, met Senna Remijn. Bij de dames is iedereen het zowat gewoon dat dit wordt ingenomen door één van de talentvolle noorderburen.

Meteen na het startsignaal schoot Marie Schreiber, zoals zij dat kan, als een pijl naar de kop van de wedstrijd en dook als eerste het veld in. Altijd wel meegenomen dit, maar in een cross met zo'n groot deelnemersveld des te belangrijker. In het spoor van de Luxemburgse Tormansveldrijdster volgde de Tsjechische Zemanova , alsook topfavoriete Shirin van Anrooij was goed weg. De winnares van de recente crossen Gavere en Mol schoof op naar de leiding en soleerde in de tweede ronde weg richting de zege.

Terwijl van Anrooij haar voorsprong uitbouwde, werd er achter haar gestreden voor de overige podiumplaatsen. Gedurende enkele rondjes vertoefden Zemanova en Schreiber in elkaars gezelschap voor de plekjes 2 en 3, maar na halfcross reed de Luxemburgse alleen richting de tweede plaats.

Achter haar kon Manon Bakker zich onderscheiden van een select groepje, met onder andere Leonie Bentveld, Line Burquier, Zemanova en ook de talentvolle juniore Lauren Molengraaf, die verdienstelijk vierde werd.

Volledige uitslag klik hier

Loenhout 22 Shirin podium dames credit Bram.jpeg (768 KB)

“Ik had al snel een gaatje. Het was daarna zaak om goed door te trekken op de rechte lijn zodat de rest niet meer kon terugkomen. Nadat mijn voorsprong groot genoeg was, heb ik een nieuw tempo gezocht en geprobeerd geen fouten meer te maken. ", aldus Shirin, die extra vertrouwen tankt hieruit. "Nu ga ik even wat rusten en dan keer ik in Koksijde terug in competitie”, luidt het


Ter info: Van Anrooij start dus op 1 januari 2023 niet in Baal “Uitgekiend programma", zegt daaromtrent Sven Nys, naar wie de cross is genoemd. “Niet vergeten dat ze nog altijd maar 20 jaar is.”. 

Fotocredits Bram van Lent - bron reactie: Exact cross Loenhout




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!