Viktor Vandenberghe verdienstelijk 2de in Diegem

Viktor Vandenberghe verdienstelijk 2de in Diegem

Viktor Vandenberghe werd in de vooravond van de Superprestige Diegem knap tweede achter Senna Remijn. De Tsjech Vaclav Jezek mocht als derde mee op het podium.

Bij Viktor Vandenberghe was na afloop van de juniorenwedstrijd in Diegem geen sprake van ontgoocheling, hij werd namelijk tweede. "Met Senna won vandaag ongetwijfeld de sterkste renner in koers. Nadat ik al eens een kloof op hem had weten te dichte, maakte ik op de schuine kant een fout. Een tweede keer terugkomen was niet mogelijk. Daarvoor lag het tempo bij de Nederlander te hoog. Voor mij was het na Gavere de tweede wedstrijd na ruim twee weken afwezigheid omwille van de examens. De conditie en het goede gevoel kunnen dus nog een tikkeltje beter."

Verschillend was ook de aanpak op de balken. Daar waar Remijn steeds sprong, verkoos de renner van Bert Containers-Doltcini om af te stappen. "Tijdens de verkenning had ik wel geprobeerd om te springen. Maar het voelde niet echt comfortabel aan. De ondergrond werd steeds natter, wat me in samenspraak met papa deed beslissen om geen risico's te nemen. Dat ik hierdoor telkens een paar seconden verloor, nam ik er bewust bij."

Begrijpelijk, Vandenberghes ploegmaat Yordi Corsus ondervond dat springen wel eens een valpartij kon opleveren. Hij verloor dan ook veel plaatsen.

Op het moment dat de juniores aan hun wedstrijd begonnen, was het in Diegem al donker. "Dat maakte de wedstrijd op zich al speciaal. En dan was er ook nog eens extra veel volk langs het parcours. In Namen liet ik me daar op het EK nog door opjutten, waardoor ik mezelf vrij snel opblies. Ondertussen heb ik die ervaring ook achter de rug en weet ik welk tempo ik kan aanhouden. Rijden in het donker had ik vroeger al eens een keer gedaan. Ondanks dat het even geleden was, vond ik het vandaag opnieuw leuk."

Blik op het BK

Voor de 17-jarige Vichtenaar is Baal de volgende wedstrijd op zijn agenda. Nadien volgt nog Zonhoven richting het BK. "Daar wil ik natuurlijk winnen. Al zal Yordi Corsus daar ook wel weer in goede vorm aan de start verschijnen. Als titelverdediger wil hij zijn trui logischerwijze goed verdedigen. En ook Seppe Van Den Boer moet je bij de kanshebbers rekenen. De laatste weken heeft hij ook bewezen over de juiste benen te beschikken.", aldus Viktor

Tekst : Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

DIE_2249 podium juniores.jpg (314 KB)

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!