Thijs Aerts genoot van de kopstart in Zolder

Thijs Aerts genoot van de kopstart in Zolder

Als een ware formule 1-wagen schoot Thijs Aerts op het autocircuit van Zolder uit de startblokken. Toch kon hij die prachtige start niet belonen met een goede klassering. Als eenendertigste kwam hij over de finish. "Helaas kreeg ik al vrij snel met pech af te rekenen", klinkt het.

De snelle start van Thijs Aerts bij de elite heren in de Superprestigewedstrijd op het circuit van Zolder was met voorbedachten rade "Ik had het vanmorgen nog tegen Toon gezegd dat ik graag de kopstart wou nemen" deed Thijs Aerts zijn plan uit de doeken. "Met als eigenlijke bedoeling om nadien in een groepje te kunnen aanpikken. Helaas kreeg ik nog in de eerste ronde materiaalpech. Dat maakte dat ik even snel veel tijd en plaatsen verloor."

Niet dat hij van zichzelf verwachtte met de twee tenoren van de wedstrijd mee te strijden. "Het was best kicken om een deel van de eerste ronde als leider over het parcours te rijden. Zo kon ik mee genieten van de aanmoedigingen die eigenlijk voor Wout en Mathieu bestemd waren. En als je de koers achteraf bekijkt, zijn er slechts drie renners die vandaag aan de leiding reden. En daar was ik één van. Hopelijk is er een foto gemaakt dat die twee anderen in mijn wiel zaten."(lacht)

ZOL_1770.jpg (623 KB)

De verplaatsing naar Diegem maakt Aerts niet. "Bewust. De wedstrijd is mijn inziens veel te laat. Herstellen richting vrijdag maakt het gezien het late aanvangsuur alleen maar moeilijker. En eerlijk is eerlijk ... een vijftiende plaats denk ik dat voor mij het hoogst mogelijke zou zijn. Dan kan ik het lichaam beter rust gunnen."

Tekst: Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Uitslagen Superprestige Zolder klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!