Lucinda Brand laat Diegem en Loenhout links liggen

Lucinda Brand laat Diegem en Loenhout links liggen

Lucinda Brand lijkt zich ondanks de tegenslagen met blessures net op tijd klaar te stomen richting het Nederlandse kampioenschap. De voormalige wereldkampioene last nu wel een korte break in.

Met een derde plaats liet Lucinda Brand op het circuit van Zolder zien de stijgende lijn verder te zetten. "Het is nog maar sinds een kleine week dat het terug vlot loopt" vertelde Brand na de wedstrijd in Zolder. "Alles moeten we dus wel met de nodige korrel zout nemen. Maar het loopt inderdaad terug zoals ik wil."

Een handblessure hield de renster van Baloise Trek Lions van het EK. Het herstel duurde langer dan verwacht. Maar nu is de pijn wel voorbij. "Althans de pijn aan de hand. Momenteel voel ik wel pijn in de benen" lacht ze. "Dat is natuurlijk normaal. Na een lange inactiviteit doet de opeenstapeling van wedstrijden zich best wel voelen."

(lees verder onder de foto)
GAV_0558 Brand.jpg (225 KB)

En dus neemt de Nederlandse even een break. "Diegem en Loenhout laat ik links liggen. Op nieuwjaarsdag verschijn ik terug aan de start in Baal. Met de nodige ambitie. Niet enkel omdat dit op het domein van ploegmanager Sven Nys is. Maar ook omdat ik het zelf een belangrijke waardemeter vind. Enkel de datum (nieuwjaarsdag) had gerust anders gemogen. (lacht)

Op de weg heeft Brand haar strepen bij Trek Segafredo ook al meermaals verdiend. Kunnen we deze opeenvolging van wedstrijden vergelijken met een rittenkoers ? "Ja en neen. Ja, als je het bekijkt uit het standpunt van iemand die quasi overal aan de start verschijnt. En dan bedoel ik vooral sportieve prestaties leveren en nadien voldoende recuperatie vinden. Neen, omdat het niet volledig hetzelfde is. In een rittenkoers heeft iedereen de dag ervoor gereden en is iedereen wat vermoeid. Terwijl in deze crossperiode iedereen wel eens een cross overslaat en zo wel eens fitter dan de andere aan de start verschijnt.", aldus de ervaren Lucinda Brand.

Fotocredits TFoto - tekst: Lieven Verheyen

Uitslagen Superprestige Zolder klik hier 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!