Alvarado top in Superprestige Zolder

Alvarado top in Superprestige Zolder

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestigewedstrijd op het circuit van Zolder weten te winnen. Inge van der Heijden werd knap tweede en Lucinda Brand was een mooie derde.

SP Zolder credit TFoto podium dames.jpg (756 KB)

Op de lange aanloopstrook richting het veld schoot Silvia Persico meteen na het startsignaal naar de kop van het damespeloton. Eens opgedraaid pakte Ceylin del Carmen Alvarado deze over van de Italiaanse kampioene. De leidster in de Superprestige bij de dames, Denise Betsema, was ook goed vertrokken en nam op haar beurt het voortouw.

Bij het aanvatten van de tweede ronde zagen we 8 veldrijdsters zich onderscheiden binnen het deelnemersveld: Inge van der Heijden, Alvarado, Persico, Betsema, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Aniek van Alphen en Marion Norbert Riberolle. De Belgische moest als eerste de rol lossen en dat werd naderhand ook het geval voor Worst en Van Alphen.  Het technische stukje op het einde van elk rondje zorgde voor het verschil in het kopgroepje.

Maakte Betsema, die veel initiatief nam en het tempo hoog legde, rond halfcross nog deel uit van het koptrio, met Alvarado en Van der Heijden, dan bevond de leidster in de Superprestige zich de volgende ronde in een achtervolgend groepje.

Finaal reed een foutloze Alvarado nog weg van Inge van der Heijden en soleerde ze naar de zege op het circuit van Zolder

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik er even moest inkomen.", zei de winnares naderhand. "De eerste twee rondes waren lastig, ik zat wat op de rekker. Maar het ging steeds beter en beter.", aldus Alvardo, die dus goed uit de stage is gekomen. "Ik merk dat ik een stukje sterker ben en hoop dit door te trekken tot de kampioenschappen"

Inge van der Heijden streed heel lang mee voor de zege, maar moest helemaal op het einde de rol dan toch lossen. "Ze was echt te sterk vandaag.", zei Inge heel eerlijk. "Maar ik ben blij dat ik mijn klassement heb kunnen verdedigen", aldus de 777-renster, die derde staat in de tussenstand van de Superprestige


Uitslagen Superprestige Zolder klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!