Knappe wereldbekerzege in Gavere voor Shirin van Anrooij

Knappe wereldbekerzege in Gavere voor Shirin van Anrooij

Shirin van Anrooij heeft zich de beste getoond op de zware omloop van de Wereldbekermanche in Gavere op tweede kerstdag. Haar teamgenote Lucinda Brand werd tweede en Puck Pieterse vervolledigde het podium als derde.

Net als zo vaak Marie Schreiber de snelste start nam bij de dames, zagen we ook al in de eerste ronde Puck Pieterse naar voor trekken in Gavere. Bij afwezigheid van Fem van Empel, herstellende van haar val in Val di Sole, leek het jonge talent deze keer te willen soleren naar de zege. Maar dat was buiten Shirin van Anrooij om gerekend. De Baloise Trek leeuwin toonde zich vrijdag in Mol al heel sterk en dat was evenzo op de zware omloop van Gavere. In het verloop van de wedstrijd schoof Lucinda Brand nog op naar voor maar ze moest finaal haar meerdere erkennen in teamgenote Van Anrooij, die alleen over de meet kwam en terecht het zegebaar mocht maken.

GAV_0549 Shirin wint.jpg (246 KB)Fotocredit TFoto

Brand consolideerde de tweede stek en Pieterse, die naar het einde toe wat proberen kende met haar fiets, legde beslag op de derde.

GAV_0572 podium dames.jpg (331 KB)

De talentvolle jonge Zoe Bäckstedt reed een sterke en constante race en finishte als vierde. Ook Blanka Vas vertoefde al vrij vroeg in de voorste gelederen en behaalde een verdienstelijke top 5.

Tussenstand Wereldbeker

Fem van Empel blijft leidster in de tussenstand voor de Wereldbeker bij de dames. Puck Pieterse staat daarin tweede en is nog steeds leidster bij de U23/beloften dames. Shirin van Anrooij nestelt zich op drie overall.

Uitslagen klik hier

Fotocredit Veldritkrant




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!