Schoofs en Van Grieken reden een thuiswedstrijd in Mol

Schoofs en Van Grieken reden een thuiswedstrijd in Mol

Met de Zilvermeercross kregen Mollenaars Jasper Schoofs (Mol-Wezel) en Stan Van Grieken (Mol-Rauw) de gelegenheid om voor de ogen van vele vrienden en familieleden aan te treden. Beide juniores hebben er van genoten, al had Jasper Schoofs met een vierde plaats nog iets meer reden om te lachen. Stan Van Grieken kende immers een minder goede dag.

"Dit is inderdaad toch wel wat balen" aldus Van Grieken. "Eigenlijk liep het al van bij de eerste ronde mis. Aan de trappen stond ik volledig stil. En in het verdere vervolg lukte het me ook niet om de goede benen te vinden. Jammer, want hier had ik echt wel naar uitgekeken. Nu het zei zo. De vele aanmoedigingen en ook al het gegeven dat mensen de moeite deden om naar mij te komen kijken maakt veel goed. En waardeer ik enorm."

"Ik vond het ook zeer leuk om voor de ogen van zoveel bekenden te mogen rijden" pikt Schoofs in. "En er had misschien zelfs nog meer ingezeten dan de vierde plaats. Ik moest echter na een verre van vlekkeloos verlopen start van te ver terugkomen. Net aanpikken bij de top lukte me niet."

(lees verder onder de foto)
Mollenaar Van Grieken.jpg (911 KB)

Met de aanwezigheid van de grote drie was het evident dat beide Kempense Acrog-Tormans renners naar de elitewedstrijd bleven kijken. In tegenstelling tot de voorgaande jaren was het deelnemersveld in Mol echt wel indrukwekkend. "Ik denk dat ze hier een zak met geld hebben gevonden" lacht Schoofs. "Misschien moet ik hier ook eens wat meer komen zoeken. Want buiten het zwemmen in de zomer kom ik hier niet echt veel trainen."

De overwinning van Wout Van Aert was voor beiden wel verrassend. "Ik had Mathieu van der Poel hier eigenlijk de meeste kans gegeven" gaf Van Grieken toe. "Ik dacht immers dat zijn power hier het best tot uiting zou komen."

"Daar dacht ik net zo over. Maar met de Belgisch Kampioen als winnaar heeft de organisatie zeker geen klagen. En het talrijk opgekomen publiek heeft ook kunnen genieten van een mooie wedstrijd" voegt zijn ploegmaat er nog aan toe.

Fotocredits Bram van Lent - tekst: Lieven Verheyen

Uitslagen Exact cross Mol klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!