Nederlandse junior Remijn zegeviert aan 't Zilvermeer

Nederlandse junior Remijn zegeviert aan 't Zilvermeer

Senna Remijn heeft de juniorenwedstrijd van de Exact cross aan het Zilvermeer in Mol gewonnen. Guus van den Eijnden en Keije Solen zorgden als respectievelijk tweede en derde voor een volledig Nederlands podium.

Mol 22 podium junioren credit Bram.jpeg (1.03 MB)

De junioren heren mochten de spits afbijten voor de Exact cross Mol op vrijdag 23 december 2022. De Nederlanders namen het voortouw aan het Zilvermeer. Guus van den Eijnden en Floris Haverdings vormden een kopduo en niet veel later haakte Senna Remijn zijn wagonnetje aan. Het trio werd een vijftal, met ook Keije Solen en Axel Van Den Broek, de enige Belg vooraan de race.

Acrog-Tormans - kantoor voorzitter

Finaal was het Remijn die zich aan de meet wist te onderscheiden. “De zandstroken lagen zeer zwaar,” zei de Tormans-Acrogrenner achteraf. “Zeker met het mulle zand waar we moesten lopen. Ik kon niet wegrijden maar ging ook nooit over de limiet omdat ik wist dat ik in de spurt een grote kans maakte,”

"Het was best wel een spannende cross. Maar gelukkig kon ik deze winnend afsluiten. Wat het zeker mooi maakt, is dat ik dicht bij het kantoor van onze voorzitter op het hoogste schavotje sta."

Jef Robert zal het graag horen. Ondanks Remijn woonachtig is in de buurt van Goes komt de zestienjarige uit voor Tormans-Acrog. "Ik had vroeger een trainer wiens zoon in het verleden al voor Acrog-Tormans uitkwam. Hij liet weten als ik op jonge leeftijd vooruitgang wou boeken dat ik zeker moest nadenken om naar deze formatie te trekken. Op het moment dat ik dan aan het afwegen was naar welk team ik zou gaan kwam ik in contact met iemand van het team. Lang heb ik er niet over getwijfeld.  Ik had ondertussen immers ook al wat opzoekwerk over het team gedaan en hier en daar mijn oren te luisteren gelegd. En spijt heb ik er ook nog niet van gehad. De afstand naar de crossen valt ook best mee. We wonen immers onderin in Nederland."

 

Met het WK in Hoogerheide is het logisch dat Remijns focus richting de regenboogtrui gaat. "Dat klopt. Maar ook het NK in Zaltbommel staat hoog op mijn verlanglijst. Daar wil ik er zeker ook staan.", aldus Senna Remijn.

Vind volledige uitslag klik hier

Fotocredits Bram van Lent - reactie via Lieven Verheyen.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!