Lucinda Brand mikt nu vol op de kampioenschappen

Lucinda Brand mikt nu vol op de kampioenschappen

Op vrijdag 23 december 2022 staat in Mol de vijfde Exact Cross van het seizoen op de agenda, voor de gelegenheid een avondcross onder kunstlicht. Wout van Aert, Mathieu van der Poel én Tom Pidcock komen aan de start aan het Zilvermeer.

Bij de dames is het vrijdag in Mol uitkijken naar de herintrede dit seizoen in het veld van Lucinda Brand en Annemarie Worst. “Het zat me dit seizoen nog niet mee”, zegt Brand. “Maar er komen nog belangrijke weken aan. Voor mij staat alles nu in teken van de kampioenschappen.”

Het is tot dusver niet de winter van Lucinda Brand. De kopvrouw van Baloise Trek Lions begon voortvarend met onder meer winst in de Exact Cross van Meulebeke. En in de Amerikaanse wereldbekerwedstrijden legde ze Fem van Empel het vuur aan de schenen. Tot ze tijdens de verkenning van de WB-manche in het Tsjechische Tabor ten val kwam en een breuk in de rechterhand opliep.

“Toen ik drie weken later de competitie hervatte, moest ik vrede nemen met ereplaatsen”, vertelt Brand. “De youngsters staken er plots bovenuit. Deels omdat ik in een paar crossen minder goed uit de startblokken schoot, maar de start hoort er nu eenmaal bij. Bovendien bleek ik, door de weken ervoor intens bezig te zijn geweest met mijn herstel, ook iets meer vatbaar voor ziektekiemen. Zo liep ik begin deze maand een verkoudheid op, eentje waarvan ik schrok dat je er zo ziek kan van zijn. Een nieuwe terugslag. Gelukkig was toen al beslist dat ik de eerste weken van december een stage in Spanje zou inlassen. Na het uitzieken heb ik hier intussen alweer kwalitatief kunnen trainen. Maar ik ben niet weinig blij dat ik straks in Mol eindelijk opnieuw mag crossen. Al wordt het weer even wennen, want ik heb de voorbije weken mijn crossfiets niet aangeraakt. Gelukkig is het parcours daar aan het Zilvermeer niet té technisch. Je hebt wel zandskills nodig, maar dat kan je dan weer compenseren met wat extra kracht.”

Brand moet het in Mol opnemen tegen onder meer Shirin van Anrooij, de ook al uit blessure terugkerende Annemarie Worst, Aniek van Alphen en Yara Kastelijn. “Sterke concurrentie”, beseft ze. “Vooral Aniek zit in een goede periode. Zelf mik ik op minstens een podiumplaats. Dat zou fijn zijn om de drukke kerstperiode aan te vatten. Al focus ik vooral op de januarimaand. Door mijn handblessure zijn alle klassementen om zeep en resten me alleen de kampioenschappen. Ik heb dus nog even de tijd om de kloof met van Empel en Pieterse te dichten.”

Fotocredit TFoto - tekstbron: Golazo / Exaxt cross

Info Exact cross Mol klik

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!