Len Geerts kon zege van Meer niet herhalen in Essen

Len Geerts kon zege van Meer niet herhalen in Essen

Vorig weekend wist Len Geerts nog te winnen in Meer. In Essen kon hij die zege niet herhalen. Met een achtste plaats op anderhalve minuut van winnaar Brent Lippens bleef hij onder zijn eigen verwachtingen. "Ik miste kracht in de benen", zei de jongeman

Op zaterdag 10 september 2022 mochten de nieuwelingen de spits afbijten op het domein van Robotland in Essen. Veelwinnaar Arthur Van Den Boer kon als eerste het zegegebaar maken. Bij de nieuwelingen 1ste jaars won Brent Lippens. Geerts, de week ervoor nog winnaar in Meer, moest tevreden zijn met de 8ste plaats.

"Het ontbrak me aan kracht in de benen" analyseerde de Loenhoutenaar zijn wedstrijd. "En op een modderachtig parcours met lange rechte stukken zoals dat van Essen is dat een groot gebrek."

De nieuwelingen moesten al in de voormiddag hun wedstrijd rijden. Geen sinecure met de koude temperaturen die ondertussen in ons land zijn waar te nemen. "Ik rij inderdaad liever in warmere omstandigheden. Gedurende het eerste half uur viel het best nog mee. Met twee onderhemdjes, een lange broek en handschoenen was ik best voorzien tegen de koude. Tijdens de opwarming droeg ik ook nog eens een dikke jas. Maar nogmaals daar lag het niet aan. Ik voelde me gewoon lichamelijk niet top. En daarenboven was Brent Lippens in Meer ook niet aanwezig."

Loenhout

Op 30 december staat de cross van Loenhout op het programma. Traditioneel een wedstrijd met veel sfeer langs de kant. "Het knaagt dat er voor ons geen wedstrijd is voorzien" zegt de veertienjarige renner. "Men geeft bij de organisatie de voorkeur aan de meisjes jeugd. Op zich kan je er natuurlijk wel respect voor hebben dat ze de meisjes ook kansen wil geven. Maar als thuisrijder had ik er echt wel willen rijden. Nu goed, het is wat het is. Ik zal in elk geval als supporter aanwezig zijn."

Examens prioriteit

Maar dat is pas voor binnen enkele weken. Eerst staan er nog examens op het programma voor de student Technologische Wetenschappen van het derde middelbaar in VITO Hoogstraten. "Die examens krijgen de komende dagen prioriteit. Volgende week zal er dus eens een crossvrij weekendje zijn. Ik denk dat mijn ouders er geen probleem mee hebben. Eens niet 's morgens vroeg in de auto springen, eens geen vuile fietsen poetsen en ook geen wasmachine met doorweekte kledij. (lacht) Maar wat mij betreft mag die week toch snel voorbij zijn hoor." (lacht opnieuw)

Uitslagen klik hier

Fotocredit Bram van Lent - tekst : Lieven Verheyen

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!