Een 8ste plaats in Essen voor Suzanne Verhoeven

Een 8ste plaats in Essen voor Suzanne Verhoeven

Suzanne Verhoeven kwam als achtste over de streep in de Exact cross Essen. De Belgische kampioene veldrijden bij de dames club is tevreden met haar eerste keer top 10 dit veldritseizoen in een Belgische cross.

Bij het begin van dit veldritseizoen kon Suzanne Verhoeven al een paar keer het zegegebaar maken in een buitenlandse cross. Het deelnemersveld aldaar mag je eerlijkheidshalve niet hetzelfde noemen als in de gekende crossen in België of in de Wereldbeker. Dat weet de Belgische kampioene bij de dames club uiteraard ook. Dan is de gelegenheid, als de Exact cross Essen, om in beeld te rijden, een uitgelezen kans.


Verhoeven finishte op Robotland als 8ste en daar is ze tevreden mee, ook al verliep niet alles zoals verhoopt:

De renster van De Ceuster Bonache CT mocht op de eerste rij starten in Essen. "Maar ik geraakte niet goed en snel genoeg in mijn klikpedaal." , noteerde ze naderhand. "Daarna sneed ik de eerste bocht ook te kort in, waardoor ik met mijn heup knal tegen het hekken aan ging."

Terwijl haar teamgenotes Alicia Franck en Laura Verdonschot wel goed weg waren en mee de wedstrijd vooraan bepaalden, verzeilde Suzanne dus wat achterop. "Ik had gelukkig goede benen en kon snel plekjes opschuiven. Ik kwam bij een groepje terecht dat streed voor de 7de plek. " , aldus Verhoeven, die haar plezier vond in het knokken voor een goede uitslag.

"Uiteindelijk was enkel Rochette de laatste ronde net te sterk.", is Suzanne eerlijk. "En kwam ik zo tevreden als 8ste over de streep.", luidt het.

Met Franck als 2de, Verdonschot als 5de en Ellen Van Loy 9de is de tevredenheid des te groter bij het Belgische damesteam.

Uitslagen klik hier

Fotocredit Bram van Lent

Suzanne Verhoeven op Veldritkrant klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!