Van der Poel heer en meester in Antwerpen

Van der Poel heer en meester in Antwerpen

Mathieu van der Poel soleerde foutloos naar zijn zesde overwinning op Linkeroever in Antwerpen. In zijn eerste wedstrijd van dit veldritseizoen finishte Wout van Aert op een mooie tweede plaats. Ook Michael Vanthourenhout kwam sterk voor de dag en hij beloonde zichzelf met de derde podiumstek

Heel wat volk ter plaatse voor de Wereldbekermanche in Antwerpen, alsook voor de buis, ter gelegenheid van de eerste cross van dit veldritseizoen waar alle tenoren aan de start kwamen. Lars van der Haar nam de kop van het peloton na het startsignaal op Linkeroever en zag al snel Wout van Aert naast hem opduiken. De Belgische kampioen veldrijden toonde zich in zijn eerste race al meteen gretig en nam de leiding van de Nederlandse kampioen over. Meteen in zijn spoor volgde Mees Hendrikx. Van der Poel, die nog steeds geen gunstige startpositie heeft, schoof snel op, dusdanig dat hij bij aanvang van de tweede ronde zijn kans zag om stevig door te trekken en er alleen op uit te gaan. Van Aert leidde de achtervolging van een drietal, met Van der Haar en Michael Vanthourenhout.  

Maar tegen de zegekoning aan het strand van Sint-Anneke was weinig te doen. Mathieu soleerde foutloos naar zijn zesde zege in Antwerpen. Achter hem onderscheidde Van Aert zich voor de tweede plaats, niettegenstaande een val over de balkjes richting het slot, van een aanklampende Vanthourenhout, die uiteindelijk wel een sterke wedstrijd reed en als derde finishte.

ANT_9518 podium heren.jpg (320 KB)

Laurens Sweeck kwam dan wel nog sterk opzetten, maar de leider in de Wereldbeker moest het stellen met de vierde plaats, die weliswaar voldoende was om het klassement te blijven toppen.

ANT_9526 Sweeck leider.jpg (264 KB)

Uitslagen/analyse/tussenstand Wereldbeker klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!