Fem van Empel topt het podium in Antwerpen

Fem van Empel topt het podium in Antwerpen

Fem van Empel topt het podium in Antwerpen en verstevigt haar leidersplaats bij de dames in de Wereldbeker veldrijden. Puck Pieterse en Shirin van Anrooij zorgen met hun respectievelijke tweede en derde plaats alweer voor een volledig podium younsters.

WB Antwerpen 22 podium dames.jpeg (557 KB)

Zoals in voorgaande wedstrijden dook Puck Pieterse als eerste het veld in en de talentvolle Nederlandse trok meteen stevig door. Fem van Empel volgde attent en de twee pakten al vrij vroeg wat voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Shirin van Anrooij ging in de achtervolging en slaagde bijna in haar opzet om vooraan aan te sluiten, maar als dat bijna het geval was, maakte ze een slipper in een zandbocht, waardoor de Baloise Trek leewin weer meer terrein moest goedmaken. Bij het ingaan van de tweede ronde was dat een 7-tal seconden en dat zou in het verder verloop er niet minder op worden. Manon Bakker en Inge van der Heijden volgden toen kort achter Van Anrooij.

Vooraan verslikte Van Empel zich een paar keer, waardoor ze ietsje op achterstand kwam, maar de leidster in de Wereldbeker bij de dames zette dat telkens weer recht en toonde zich steevast de betere loopster op de lange zandstrook. Net daar kwam Fem op haar beurt alleen op kop en ze wist stand te houden en te soleren naar de zege op Linkeroever. Puck Pieterse consolideerde de tweede stek en ook Shirin van Anrooij wist opnieuw een podiumplaats te pakken, als derde.

Denise Betsema, die werd opgehouden kort na de start, kon na een ware inhaalrace nog crossen naar de vierde plaats. Inge van der Heijden reed een constante wedstrijd en werd vijfde, op meer dan een minuut van de winnares

Van Empel had na afloop een verklaring voor haar foutjes in de wedstrijd. "In het eerste gedeelte van de race had ik koude handen, het schakelen ging ook iets lastiger, in het tweede stuk ging het beter en kon ik goed doorzetten.", aldus de talentvolle jongedame, die uiteraard blij was om weer op het hoogste schavotje te mogen. "Alhoewel het voorgaande keren ook niet slecht was natuurlijk", zei Fem met recht en reden.

Uitslagen/analyse/tussenstand van/na Antwerpen klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!