Tsjech Vaclav Jezek 'Ik word sterker van de Belgische wedstrijden'

Tsjech Vaclav Jezek  'Ik word sterker van de Belgische wedstrijden'

Naast een Nederlandse winnaar en een Belgische runner-up mocht met de Tsjech Vaclav Jezek een derde nationaliteit mee op het podium bij de junioren heren in Boom. De zeventienjarige renner arriveerde vrijdag in ons land. "Ik ben blij hier te kunnen crossen" zegt Jezek.

"De wedstrijden op Belgisch grondgebied maken me sterker. De concurrentie hier is van een hogere niveau dan in mijn thuisland.", klinkt het bij de nummer drie bij de junioren heren in Boom.

Even leek hij winnaar Van den Eijnden het vuur aan de schenen te kunnen leggen. "Dat mooie uitzicht duurde niet lang. De versnelling van Van den Eijnden kon ik niet counteren. Meer zelfs. Gedurende de tweede ronde voelde ik me echt slecht. Waarschijnlijk ook door de zware week die ik mede door de verplaatsing achter de rug heb. Vanaf dat moment reed ik langere tijd solo. Tot ik even het gezelschap kreeg van Jasper Schoofs. Maar ik had nog wel voldoende reserves overgehouden om me mee op het podium te plaatsen."

Samen met zijn ouders verplaatste de junior zich met de camper naar België. "Mijn woonplaats is ongeveer een honderdtal kilometer verwijderd van Praag. Zondag trekken we na de cross op Linkeroever terug huiswaarts. Onderweg zal het zeker oppassen geblazen zijn. Bij ons ligt er momenteel immers al een vijftal centimeter sneeuw. Echt voorbereiden op de wedstrijdomstandigheden hier zat er voor mij dan ook niet in." (lacht)

BOO_7941 podium juniores.jpg (342 KB)

Fotocredits TFoto - tekst: Lieven Verheyen

De zege was dus voor Guus van den Eijnden lees hier de reactie van de Nederlander
Lees: Ijsbeer Seppe Van Den Boer knap tweede in Boom klik

Uitslagen Superprestige Boom klik hier
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!