Pidcock kan soleren naar de zege op de Schorre

Pidcock kan soleren naar de zege op de Schorre

Tom Pidcock heeft de Superprestigemanche in Boom gewonnen. Na een tuimelperte van Mathieu van der Poel, waarbij Pidcock ook tegen dek ging, sprong de wereldkampioen veldrijden snel terug op zijn bolide om vervolgens te soleren naar de zege. In de strijd voor de tweede stek haalde Lars van der Haar het van Eli Iserbyt, die als derde mee op het podium mocht .

In de wedstrijd bij de elite heren op het provinciaal domein De Schorre nam Kevin Kuhn de kopstart. Tom Pidcock was ook goed mee vooraan, alsook Lars van der Haar, Eli Iserbyt, ... Mathieu van der Poel schoof heel snel op naar de voorste gelederen en nam de leiding in de race, met dank aan zijn stuurmanskunst op een dalend stuk van het parcours.

Samen met de wereldkampioen veldrijden vormde hij vervolgens het kopduo, met als eerste achtervolgers Van der Haar en Iserbyt. Het leek er naar dat dit het scenario zou blijven voor enkele rondes maar bij het opdraaien van een kasseistrook kwam Van der Poel ten val, Pidcock kon niet meer uitwijken en ging ook tegen dek. De wereldkampioen sprong snel terug op zijn fiets, terwijl Mathieu toch tijd nodig had en moest bekomen.

Het vervolg werd een lange solo van Pidcock naar de zege. De strijd voor de tweede plaats was iets spannender en die ging aanvankelijk tussen Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Lars van der Haar ... en finaal tussen laatste twee genoemden. De Nederlandse kampioen won dit duel en Iserbyt mocht nog mee op het podium als derde.

Laurens Sweeck finishte als vijfde en blijft leider in de Superprestige, weliswaar met evenveel punten als Lars van der Haar nu, zijnde 55.

BOO_8581 Laurens Sweeck.jpg (198 KB)

Uitslagen en tussenstand in de Superprestige van/na Boom klik hier


Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!