Velofollies 2024

Mooie race van Alicia Franck op het Tomorrowlanddomein

Mooie race van Alicia Franck op het Tomorrowlanddomein

Mooie race van Alicia Franck bij de elite dames in de Superprestigemanche op het Tomorrowlanddomein. Met een achtste plaats liet de Oostvlaamse zien dat er op het BK in januari, naast Sanne Cant en Marion Norbert Riberolle meerdere dames een gooi kunnen doen naar de Belgische titel.

"En neem er Ellen Van Loy en Laura Verdonschot ook maar bij" aldus Alicia Franck op bovenstaand gegeven en vooruitblikkend op het BK veldrijden. "Met deze twee ploeggenotes zou het fijn zijn mochten wij met het De Ceuster Bonache Ct misschien wel een bepalend ploegenspel kunnen spelen. Vooral in het begin van de wedstrijd gaan we op elkaar kunnen rekenen. Het is trouwens enkel en alleen op 14 januari dat de plaats van eerste Belgische belangrijk is. Al is dat BK best nog even van nu verwijderd. "

Franck werd in juli slachtoffer van het gekende coronavirus. Iets waar ze zelfs nu nog regelmatig hinder van ondervindt. "De ene dag gaat het goed, de andere dag loopt het voor geen meter. Het gevoel dat het vandaag goed liep, stemt me zeker tevreden. Na enkele mindere prestaties, mede ook door pech, is dit best een opsteker. Hopelijk kan ik hier op verder bouwen."

Enorm veel steun

Haar overstap naar het De Ceuster Bonache CT is voor de renster, die op zondag op Linkeroever haar achtentwintigste verjaardag mag vieren, een zegen gebleken. "Zowel op de professionele als de mentale begeleiding die hier heerst, kan ik niets aanmerken. Na de voorbije maanden vol miserie heb ik enorm veel steun van ieder lid van dit team mogen rekenen. Niet vergeten dat ik pas in september de gevolgen kende van mijn Covid. Zo was krachttraining onder meer lange tijd uit den boze. Toch bleef iedereen enorm positief staan tegenover mij en ook echt in mij geloven."

Naast Covid kende Franck ook rugproblemen. "Dat is natuurlijk geen rechtstreeks gevolg van de ziekte. Maar door een gebrek aan krachttraining te kunnen doen, is dat wel een van de gevolgen. Dit weekend ga ik voor het eerst weer eens een dubbel weekend rijden. We hebben dat bewust even uitgesteld. Benieuwd wat het zal geven.", aldus Alicia Franck, die nu nog in Lochristi woont, maar volgend jaar verhuist naar Essen.

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!