Mae Cabaca, 1 van de 2 meisjes nieuwelingen in Boom

Mae Cabaca, 1 van de 2 meisjes nieuwelingen in Boom

Met Rianne Nieuwenhuis en Mae Cabaca namen slechts twee meisjes deel aan de nieuwelingenwedstrijd op domein De Schorre. De Nederlandse kampioene Mae Cabaca eindigde als eerste. "Op school praat men enkel over voetbal", zegt de jongedame

"Het zou veel leuker zijn als we hier met meer meisjes aan de start hadden gestaan" vertelt de Rotterdamse Mae Cabaca na haar wedstrijd. "Het is toch best wel een cross met naam. Helaas is dat niet het geval. Ook jammer is dat er voor ons geen podium is voorzien. Akkoord, we zijn maar met twee. Maar zo gaan ze anderen natuurlijk ook niet stimuleren. Vandaag zijn er geen nationale wedstrijden in Nederland. Dus hadden er ook meer landgenotes naar hier kunnen afzakken. Anderzijds, dat hier geen enkele Belgische deelneemster staat is echt verbazingwekkend. Persoonlijk was het voor mij steeds uitkijken naar de mogelijkheid tot deelname aan dergelijke crossen met naam. Die kans wou ik dan zeker niet laten liggen."

De vijftienjarige renster komt uit voor het Proximus Alphamotorhomes Doltcini CT. Als Nederlandse kampioene draagt ze niet de paarszwarte clubtrui. Wel de mooie rood-wit-blauwe outfit. "Daar ben ik natuurlijk best fier op. Mede door mijn vader begon ik met het mountainbiken. Al snel zocht ik naar een andere wielerdiscipline om met het mountainbiken te combineren. Dat werd dus de cross. Wielrennen op de weg doe ik enkel op training. Wegkoersen vind ik immers niet zo leuk."

(lees verder onder de foto)
BOO_7660 Mae Cabaca.jpg (225 KB)

Als inwoonster van Rotterdam is er ook wel het besef dat de meeste sportaandacht gaat naar het voetbal. Niet onlogisch. Met de Kuip en Feyenoord is er immers een grote traditieclub gehuisvest. "Ikzelf ben niet echt een voetbalfan. Dat er momenteel een WK aan de gang is in Qatar, weet ik natuurlijk wel. Er wordt op school immers over niets anders gepraat. Maar zelf kijk ik niet naar de wedstrijden van Oranje. Al hoop ik wel dat ze ver geraken natuurlijk. Of men op school weet dat een van de leerlingen Nederlands kampioene is in het veldrijden ? Neen hoor. Enkel mijn beste vriendinnen zijn daarvan op de hoogte. Maar dat deert me niet hoor. Laat me maar rustig verder groeien." (lacht)

Fotocredits TFoto - tekst: Lieven Verheyen

Uitslagen Superprestige Boom klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!