Alvarado kan in Boom 3de zege op rij in Superprestige binnenhalen

Alvarado kan in Boom 3de zege op rij in Superprestige binnenhalen

De Telenet Superprestige is komend weekend halfweg. Op zaterdag 3 december 2022 staat in Boom de vierde manche van dit veldritseizoen op het programma. Ceylin del Carmen Alvarado kan op de Schorre haar derde overwinning op rij in dit klassement binnenhalen.

Het provinciaal domein De Schorre in Boom is op zaterdag 3 december 2022 wederom het decor voor een superprestigemanche. Bij de dames is het extra uitkijken naar Ceylin del Carmen Alvarado. De Nederlandse kende vorig jaar een moeilijk seizoen: ze kampte met het cytomegalovirus en raakte overtraind. Op de crossfiets bleven de resultaten uit. Alvarado noemde het zelfs het “dieptepunt uit haar leven”, maar dit seizoen heeft de wereldkampioene van 2020 de rug gerecht. Met onder andere twee overwinningen in de Telenet Superprestige, Niel en Merksplas, heeft ze de smaak van de zege terug te pakken. “Tranen na zege in Niel”, klinkt het

“Het voelt heel goed”, vertelt Alvarado. “Vorig jaar was geen leuke periode, maar als persoon ben ik wel gegroeid. Ik heb geleerd om met moeilijke situaties om te gaan. Sportief vind ik het nog te vroeg om te zeggen dat ik helemaal terug ben. Het gaat de goede kant op en hopelijk kan ik verder groeien naar mijn oude niveau. Wat er nog beter moet? Er moeten nog een paar procentjes bij. Zo wil ik in een dubbel weekend in beide wedstrijden presteren. Nu ben ik zaterdag goed en gaat het zondag minder.”

De zeges in Niel en Merksplas smaakten wel extra zoet. “Als je een jaar niet kan winnen, dan hebben die zeges veel meer waarde. Vooral de eerste in Niel was heel speciaal. Die bracht een mix van emoties naar boven. Ook tranen, van geluk en opluchting. En na het hoera-moment schakel je terug door. Dan komt die topsportmentaliteit naar boven: ik kan dit terug en wil opnieuw zoveel mogelijk winnen.”

Alvarado wint Merksplas credit TFoto.jpeg (376 KB)

Alvarado is zelf nog maar 24, maar in het veld stond er dit jaar een nieuwe generatie op. Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij zijn nog maar 20 en domineren de wedstrijden waar ze aan de start verschijnen.

“Het is een extra uitdaging”, geeft Alvarado toe. “Ze rijden voorlopig een beperkt programma, daardoor zijn ze misschien ook iets frisser. Ik heb begrip voor hun keuze, ze hebben ook nog andere doelen. Voor de cross is het wel jammer. Het zou mooi zijn als ze bijvoorbeeld ook in de Superprestige aan de start staan.”

In de Superprestige wil Ceylin een gooi doen naar het eindklassement. Na drie manches gaat ze aan de leiding met 43 punten. Denise Betsema (43) en Inge van der Heijden (40) zijn haar voornaamste concurrenten. “Het eindklassement is zeker een doel”, besluit ze. “Ik zal er alles aan doen om te winnen. Hopelijk kan ik dit weekend een goede zaak doen.”

Info SP Boom klik hier

Fotocredits TFoto - bron: Golazo

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!