Pieterse topt na Overijse ook in Wereldbeker Hulst

Pieterse topt na Overijse ook in Wereldbeker Hulst

Puck Pieterse wist net als in Overijse te soleren naar de zege in de Wereldbekermanche in het Nederlandse Hulst. Fem van Empel, die een tuimelperte maakte waardoor ze van de kop verdween, finishte opnieuw als tweede en Shirin van Anrooij werd wederom mooi derde

Puck Pieterse liet er in Hulst, net als de week er voor in Overijse, geen gras over groeien en vloog er meteen in op het door de regen gladgeworden omloop. Fem van Empel liet niet begaan en we kregen weer twee wereldbekertruitjes op de kop van de cross.

Op een dalend stuk zagen we valpartijen bij de vleet, met onder meer Yara Kastelijn en heel wat collega’s die er ook tegen de grond gingen. Het was meteen duidelijk dat het technisch kunnen naar boven zou komen op dit vettig parcours, met ferme verraderlijke afdalingen en veel schuine kanten.

Ceylin del Carmen Alvarado werd de eerste achtervolgster, maar dat was bij het ingaan van de tweede ronde al op een 20-tal seconden. Niet ver achter haar kwam Shirin van Anrooij door en achter de leeuwin was het verschil met de leidsters al snel een stuk groter.

Fem van Empel, die even wat terrein had verloren op Pieterse, sloot terug aan, maar kwam in de derde ronde ten val bij een afdaling, kende pech dat de ketting er af ging en verloor daardoor niet alleen veel tijd, maar had bovendien de pech dat ze niet meer kon schakelen. Puck wachtte uiteraard niet en Fem kon enkel nog de tweede plaats consolideren. 

Ook al maakte Puck Pieterse nog een paar slippers, zij kon onbedreigd soleren naar een tweede overwinning op rij in de Wereldbeker. Van Anrooij was nog tot en voorbij Alvarado gereden en vervolledige wederom het podium vol youngsters.

HUL_7492 podium dames.jpg (353 KB)

"Het betekent dat ik goed heb getraind.", zei Puck Pieterse over het gegeven dat ze wederom zegeviert. "Ik zat er altijd net naast en het doet deugd dat het nu twee keer na mekaar is."

Uitslag/analyse/tussenstand klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!