Mathieu van der Poel scoort meteen

Mathieu van der Poel scoort meteen

Mathieu van der Poel opent zijn veldritseizoen in Hulst meteen met een solo naar de zege. Laurens Sweeck en Eli Iserbyt mogen de Alpecin-Deceuninckkopman flankeren op het podium.

Het was niet lang wachten in de wedstrijd voor elite heren op de Vesting in het Nederlandse Hulst om te weten of Mathieu van der Poel vlot naar voor zou geraken, gezien zijn startplaats op de vierde rij. Al bij het ingaan van de tweede ronde kregen we een select groepje van zes veldrijders vooraan: Lars van der Haar, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Tom Pidcock én Mathieu van der Poel. De Alpecin-Deceuninckkopman was misschien iets te gretig in zijn eerste cross, want hij maakte kort na elkaar een tuimelperte.

Joris Nieuwenhuis etaleerde zijn goede vorm door ook zijn wagonnetje aan te sluiten bij de toppers. Maar toen de wereldkampioen veldrijden stevig doortrok op de kop van de race, was het aanvankelijk enkel Sweeck die in de buurt kon blijven. In de derde ronde reed Van der Poel naar het kopduo en Iserbyt en Van der Haar volgden kort achter hem. Wat bij het ingaan van de volgende ronde een situatie gaf van 5 veldrijders binnen een 7 - tal seconden. Iserbyt zakte vervolgens wat terug door twee keer een slipper te maken.

Van der Poel vond het juiste ritme, nam de kop en zette stevig druk op Pidcock, die langzaam maar zeker meters verloor. Laurens Sweeck volgde nog ietsje verder, net als Van der Haar deed op hem. 

De situatie bleef zowat gelijk tot Pidcock in de slotronde wielbreuk kende en teleurgesteld uit de wedstrijd stapte. Intussen soleerde Mathieu van der Poel gecontroleerd naar een eerste zege bij het openen van zijn veldritseizoen. Sweeck pakte door het uitvallen van de wereldkampioen de tweede stek en Iserbyt was nog opgerukt naar voor en mocht als derde mee het podium op.

HUL_7525.jpg (882 KB)

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!