Velofollies 2023

Maak kennis met Lore De Schepper

Maak kennis met Lore De Schepper

Mooi resultaat van onze Belgische meisjes junioren op de zware omloop van Overijse het voorbije weekend. Met Lore De Schepper en Shanyl De Schoesitter palmde ons land de eerste twee plaatsen in. Een understatement dat het wel snor zit met de toekomst van het damesveldrijden.

"Dat ik Shanyl De Schoesitter wist te verslaan verbaasde ook mezelf" analyseerde De Schepper een dag na haar overwinning. "Ik hoopte weliswaar op een podiumplaats, maar dat ik zowaar met de overwinning huiswaarts kon keren was ook voor mij een grote verrassing. En dan nog met een voorsprong van bijna een halve minuut. Akkoord, de zwaardere omlopen liggen me beter dan deze waar de pure snelheid van tel is. En zeker ook wel dan de B-crossen waar er in veel gevallen nauwelijks plaats is om anderen voorbij te steken. Maar dan nog ... hier had ik echt geen rekening mee gehouden."

Op het EK in Namen wist Xaydee Van Sinaey brons te pakken. Terwijl topfavoriete Fleur Moors tijdens de training ten val kwam en forfait diende te geven. Het toont aan dat ons land op termijn terug een woordje zal meespreken bij de dames. Al het negativisme is dan ook zeker niet nodig. Te snel wordt bijvoorbeeld vergeten dat ons land door de prestaties van Sanne Cant enorm verwend was. Ook voor De Schepper zat er meer in dan haar uiteindelijke tweeëntwintigste plaats. "Mijn start was rampzalig. En dat niet enkel door mijn minder gunstige startpositie. Toch kijk ik met een positief gevoel terug naar Namen. De sfeer waarin we mochten rijden was fantastisch. En ook de beleving om met de Belgische delegatie op donderdag samen te komen was uniek. Al blijft het vooral jammer dat Fleur haar kansen niet kon verdedigen. Persoonlijk kom ik met haar goed overeen. Het was voor haar een enorme klap. Dat vertelde ze ook in de onderlinge berichten achteraf."

Met Moors, Van Sinaey, De Schoessitter, De Schepper en Sas lijkt het BK bij de meisjes junioren misschien wel het spektakelstuk van het weekend te gaan worden. De zeventienjarige Bonheidse steekt haar ambities in elk geval niet weg. "In Lokeren ga ik voor het allerhoogste. Of dat dan reëel is of niet zal daar moeten blijken. Over het parcours weet ik nog niet veel. Ik reed er nog nooit."

Wat ze wel al weet is dat ze het AA Drink Young Lions vanaf 1 januari omwisselt voor het ambitieuze AG Insurance NXTG U19 project van Natasha Den Ouden. Met ploegleidster Jolien D'hoore zal De Schepper haar progressie, die ze dit jaar al toonde, zeker verder kunnen zetten. "Zowel op de weg als in het veld voel en zie ik een enorme vooruitgang. Ik heb zonder er specifiek op te trainen meer kracht gekregen. Bij de nieuwelingen was ik een middenmoter. Bij de juniores doe ik in beide disciplines mee vooraan. Ik kijk enorm uit naar de kansen die ik volgend jaar zal krijgen."

Toch ligt de focus ook nog op de zware decembermaand. "Als studente Wetenschappen Wiskunde staan de examens weldra voor de deur. Gelukkig heb ik een goed studieschema. Met Kortrijk en Boom neem ik nog deel aan twee wedstrijden alvorens de riem er op de fiets even afgaat. Maar eens de examens gedaan zijn, wil ik er wel snel terug staan. Vandaar dat ik nadien ook deelneem aan quasi alle wedstrijden. En probeer ik ondertussen ook met de ogen veel te leren van Tom Pidcock. Het mag raar klinken als meisje maar hem zie ik zowat als mijn idool. Het technische aspect en spontane plezier dat hij uitstraalt spreekt me enorm aan. Net zoals de eerste tochtjes met mijn vader me aanspraken. Zo ben ik met deze sport in contact gekomen" besluit De Schepper.

Fotocredits TFoto - tekst: Lieven Verheyen

Overijse 22 winnaar junioren dames Lore De Schepper.jpeg (817 KB)

Uitslagen en co Vlaamse Druivencross Overijse klik hier

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

December 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!