Vanthourenhout grijpt de zege in Overijse

Vanthourenhout grijpt de zege in Overijse

Michael Vanthourenhout heeft na een spannend duel met Tom Pidcock het laken naar zich toe weten te trekken en de Vlaamse Druivencross Overijse 2022 gewonnen. De wereldkampioen veldrijden werd tweede en Lars van der Haar mocht als derde mee het podium op

Tom Pidcock, die met de Wereldbekermanche in Overijse pas aan zijn 2de wedstrijd toe was, reed als allerlaatste het veld in na het startsignaal. Maar de wereldkampioen begon aan een geweldige inhaalrace en overschreed bij het ingaan van de 3de ronde als eerste de meet, gevolgd door Michael Vanthourenhout.

Als kopduo bleven de twee kampioenen vooraan de race bepalen en streden ze voor de overwinning in de Moeder aller crossen.

Eli Iserbyt, aanvankelijk ook mee, zakte al vrij vroeg terug, kreeg nog af te rekenen met een lekke band en finishte uiteindelijk als 7de. Dat was voldoende om, met één puntje verschil op Laurens Sweeck, leider te blijven van het Wereldbekerklassement.

OVE_6700 podium heren.jpg (330 KB)

Na enkele rondes zagen we Thibau Nys oprukken naar de derde plaats. De Baloise Trek Lion moest deze uiteindelijk laten aan zijn teamgenoot Van der Haar, maar eindigde toch op een knappe 6de plaats, net achter nog iemand van het team, Joris Nieuwenhuis.  Laurens Sweeck knokte zich naar de 4de plaats.

Pidcock, die richting het einde van de wedstrijd Vanthourenhout onder druk zette, maakte zelf een fout door ten val te komen en zag de Europese kampioen alleen wegrijden. Hoewel de wereldkampioen nog alles op alles zette, slaagde hij er niet meer in om effectief naar de kop te rijden en zag hij Michael het zegegebaar maken.

"Ik zet deze op gelijke hoogte met Namen, het EK.", zei Michael na afloop als hem de vraag werd gesteld of het zijn mooiste zege ooit is. Over het wedstrijdverloop en de battle met Pidcock, klinkt het "Ik denk dat ik net iets beter was op het technische gedeelte. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken."

Uitslagen/analyse/tussenstanden klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!