Pieterse schrijft 'Moeder aller crossen' op haar palmares

Pieterse schrijft 'Moeder aller crossen' op haar palmares

Puck Pieterse heeft met een fantastische solo de Vlaamse Druivencross in Overijse gewonnen, een wereldbekermanche. Fem van Empel consolideerde de tweede plaats en Shirin van Anrooij zorgde ervoor dat wederom drie youngsters op het podium mochten.

In de wedstrijd bij de dames in de Moeder aller crossen reden Hélène Clauzel en Fem van Empel zij aan zij als eerste de rode loper op. Al meteen in de eerste ronde namen Puck Pieterse en Van Empel, beide in de leiderstrui, het voortouw. Fem haperde heel even en dat was voldoende voor Puck om alleen op de kop te komen en te soleren naar de zege. Ze bouwde haar voorsprong ronde per ronde, waarover dik 10 minuten werd gedaan, uit en mocht na dik 50 minuten wedstrijd het zegegebaar maken.

Van Empel consolideerde al snel de tweede plaats en dat deed Shirin van Anrooij met plekje nummer drie. Voor de overige ereplaatsen was het iets spannender. Aniek van Alphen of Ceylin del Carmen Alvarado leken de 4de plaats te gaan innemen, maar dat was buiten Lucinda Brand om gerekend. De Baloise Trek leeuwin reed een heel sterk slot, palmde die 4de stek in en ze was daar zichtbaar blij mee. Alvarado werd 5de.

Overijse 22 podium dames.jpeg (875 KB)


"ik had goeie benen.", zei Puck Pieterse naderhand. Dat was duidelijk ... "Ik had vanaf de start besloten om initiatief te nemen. Ik kon in de afdaling , waar ik risico kon nemen, voorsprong pakken.", aldus de talentvolle Nederlandse

Fem van Empel kan leven met haar tweede plaats. "Het hoogst haalbare vandaag.", zei de leidster in de Wereldbeker bij de dames. "Complimenten voor Puck, hoe zij hier vandaag rondreed.", toonde Van Empel haar bewondering voor haar landgenote, waarmee ze al eens samen traint.

Uitslagen/analyse/tussenstanden klik hier

Fotocredits TFoto -




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!