Sweeck topt het podium na 60ste editie Jaarmarktcross

Sweeck topt het podium na 60ste editie Jaarmarktcross

Laurens Sweeck heeft de 60ste editie van de Jaarmarktcross in Niel gewonnen, de tweede wedstrijd van de Superprestige van het veldritseizoen 2022-2023. Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout flankeerden op het podium.

De Jaarmarktcross in Niel was dit jaar aan zijn 60ste editie toe. Bij de elite heren dook Kevin Kuhn op de intussen traditionele 11ste november als eerste het veld in, gevolgd door de rest van het deelnemersveld. Laurens Sweeck, die voor de wedstrijd aangaf een beetje ziek te zijn geweest de voorbije week, had ook zijn start niet gemist en nam na een paar rondes resoluut de kop van de race. De Crelan-Fristadsveldrijder reed een sterke zandpassage, keek om, zag enige voorsprong op de concurrentie en trok door. Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar werden de eerste achtervolgers maar vonden elkaar niet om perfect af te lossen en het hergroepeerde enigszins achter de leider in de wedstrijd.

Voorbij halfcross kreeg Sweeck een trio dat achter hem jacht maakte, met Witse Meeussen, Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar. Deze laatste wist na een mindere passage van Laurens over de zandstrook de aansluiting vooraan te maken en het kopduo zou strijden voor de overwinning. In volle finale reed Sweeck als de beste door het zand en kon zo soleren naar de zege. Van der Haar consolideerde vlot de tweede stek en de kersverse Europese kampioen, die weliswaar goed voor de dag kwam maar niet meer echt naar voor kon rijden, werd toch mooi derde.

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits Bram van Lent




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!