Denise Betsema ziet zich de zege ontglippen

Denise Betsema ziet zich de zege ontglippen

Denise Betsema ziet na een spannend duel de winst naar Ceylin del Carmen Alvarado gaan. "Toch even balen", klinkt het na de cross in Niel op 11 november 2022

“Dit is toch wel super balen” opent Betsema het gesprek nadat ze ook al voor de tv-camera’s haar verhaal had gedaan. “De laatste ronde had ik problemen met mijn pedalen. Ondanks die hinder durfde ik niet in de materiaalpost duiken. Achteraf bekeken had ik dat toch beter gedaan. Gewoon al voor het gevoel. Vooral op de technische passages zat ik zenuachtig op de fiets omwille van de angst dat ik met de voet uit het klikpedaal zou schuiven.”

De hele wedstrijd was er nauwelijks afscheiding tussen de twee Nederlandse dames. “Het verschil is gemaakt net na de eerste materiaalpost in de laatste ronde” aldus de renster van Pauwels Sauzen. “Daar lag een klimmetje en moest ik Ceylin laten gaan. Aangezien zij druk bleef zetten en ik niet direct in mijn pedalen kon was de race beslist.”

De cross in Niel gaf de Texelse terug het goede gevoel. Dat was nodig na een minder geslaagd EK. “In Namen was het inderdaad niet het niveau en de koers die ik mezelf wenste. Dat het hier dan terug goed liep doet me best wel deugd. Ik kijk dan ook al uit naar zondag. Dan staat er met de Wereldbeker in de Beekse Bergen (Nederland) opnieuw een belangrjjke wedstrijd op de kalender.”

Echt vooruitblikken op die wedstrijd kan Betsema niet. “Het is voor iedereen een nieuw parcours. Ik zag wel dat het veel draaien en keren is. Dat moet me normaal wel liggen. Komt er ook bij dat het steeds leuk is in eigen land te mogen koersen. Ik kijk er dan ook wel met veel zin naar uit. Mezelf kennende ga ik er ook weer invliegen. En dan zien we wel wat het wordt.”

SP Niel 22 podium dames.jpeg (693 KB)Fotocredit Bram van Lent

Volledige uitslag klik hier

Fotocredit Veldritkrant - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!