Brent Lippens winnaar met ruime voorsprong in Niel

Brent Lippens winnaar met ruime voorsprong in Niel

Brent Lippens heeft op overtuigende wijze de Superprestige van Niel gewonnen bij de eerstejaars nieuwelingen. Giel Lejeune en Antoine Ingelaere vergezelden Lippens op het podium.

"Ik was meteen sterk begonnen tot ik een serieuze schuiver maakte" kijkt Eeklonaar Lippens terug op zijn wedstrijd in Niel. "In een afdaling ga ik in de modder helemaal op mijn voorwiel. Gelukkig kwam ik niet helemaal ten val. Het ritme was wel gebroken. Dat merkte ik op de klim die niet veel verder op het parcours lag. Mijn voorsrpong van vijftien seconden smolt als sneeuw voor de zon."

Toch was dat geen erg. "Ik had bewust steeds overschot gehouden. Net omdat het zo'n verraderlijk parcours was. In de laatste ronde trok ik dan nog eens serieus door en was het definitieve gat geslagen. Na Ruddervoorde meteen mijn tweede zege in de Superprestige. En de zevende dit seizoen. In deze A-crossen wil ik me echt tonen. Voor onze Bert Containers - Doltcini ploeg is dat belangrijk."

De veertienjarige renner krijgt als lid van dat opleidingsteam van Jurgen Mettepenningen de kans om met Mario De Clercq te werken. "Dat werpt zeker zijn vruchten af. De ervaring die Mario heeft is onbetaalbaar. Het geeft mij alvast de kans om me als crosser volledig te ontplooien."

Volledige uitslag klik hier

Fotocredit Bram van Lent - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!