Superprestige Aardbeiencross Merksplas voorgesteld

Superprestige Aardbeiencross Merksplas voorgesteld

Op de prachtige locatie van Den Berk Delice werd in Hoogstraten de persvoorstelling gegeven van de Telenet Superprestige Aardbeiencross van Merksplas.

"Met minstens drie en misschien wel vier wereldkampioenen aan de start hebben we op 19 november sowieso al een uniek deelnemersveld" zegt voorzitter Marc Van Gestel trots. "Tom Pidcock, Marianne Vos en Zoe Backstedt hebben hun deelname bevestigd. Ook Joren Wyseure heeft ons deze week nog gecontacteerd. Dat is echter heel laat. Wat maakt dat we moeten kijken wat er voor onze organisatie financieel mogelijk is en of hij ook bereid is om water bij de wijn te doen. Maar als we erin slagen om naar elkaar toe te groeien is hij zeker welkom."

Het is reeds de vierde editie sinds de overgang naar de Kolonie van Merksplas. En het leek wel of er een vloek rustte op die locatie. "Het eerste jaar werd de editie letterlijk weggeblazen door de storm. Dan deed Corona zijn intrede en vorig jaar moesten we nog met mondmaskers rondlopen. Laat ons hopen dat er nu niets is dat stokken in de wielen kan steken. Dan ben ik er van overtuigd dat we een prachtige editie met veel volk krijgen."

(lees verder onder de foto)
Liboton credit Lieven.jpeg (218 KB)

Onder de aanwezigen van een perfect georganiseerde voorstelling (alle lof voor de organisatoren en verantwoordelijken van Den Berk is zeker op zijn plaats) vele ronkende namen. Roland Liboton, Albert 'Berten' Van Damme, Robert 'Bertje' Vermeiren en Ludo Peeters zijn slechts enkelen die vooraan hun verhaal kwamen doen.

Ook Jens Adams was van de partij. De onfortuinlijke renner uit Rijkevorsel moest zondag nog ziek forfait geven op het EK. "Dat was een domper. Vooral omdat ik ook best in vorm was. Maar ik moest eerlijk zijn tegenover mezelf. Door maag- en darmproblemen had ik niet de minste kracht in mijn lichaam. De afzegging was logisch. Maar op de terugweg naar huis voelde het best raar aan. Of ik dan toch de moed kon opbrengen om naar tv te kijken zondagnamiddag ? Jawel hoor. Veldrijden is ook zonder mij een prachtige sport.", aldus Jens.

Programma Aardbeiencross Merksplas op 19 november 2022

10u00 Toegang tot de omloop
12u00 Superprestige internationale junioren
13u40 Superprestige Ladies Trophy
15u10 Superprestige Aardbeiencross elite en beloften

ter info:
Tussen Meerle (Kerkplein Dreef-klooster), Meer ('t Fortuin), Minderhout (Kerk), Hoogstraten(Kerk), Wortel (Boomkes) en het parcours te Merksplas worden gratis pendelbussen ingelegd.

Info SP Merksplas klik hier

Fotocredit Veldritkrant - tekst : Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!