Koppenberg > decor voor opener X²O Badkamers Trofee

Koppenberg > decor voor opener X²O Badkamers Trofee

Op 1 november is de Koppenberg het prachtige decor voor de opener van de X²O Badkamers Trofee. De opbouw gebeurt met veel respect voor de natuur en de omwonenden. De Koppenbergcross zet naast duurzaamheid ook volop in op het comfort van de toeschouwers.

“De Koppenbergcross luidt het begin in van een mooie cyclocrosswinter”, zegt Christophe Impens. “Het is een voorrecht voor de organisatie om deze absolute klassieker te mogen organiseren in deze prachtige natuurlijke omgeving. Daarvoor zijn we de grondeigenaars, de omwonenden en de Stad Oudenaarde dankbaar. Om de omgeving en de wondermooie natuur op en rond de Koppenberg maximaal te sparen, hebben we acties ondernomen om overlast en schade tot een minimum te herleiden.” Zo zal er bij de opbouw en afbraak van het parcours gestreefd worden naar een minimale inzet van rollend materieel (tractors, hoogtewerkers, heftrucks, …) op de akkers van de Koppenberg en op de maximale inzet van rijplaten.

“Daarnaast hebben we ook gezorgd voor meer comfort voor de toeschouwers”, gaat Impens verder. De nieuwe intekening van de tentenzone, die het mogelijk maakt om de inzet van zwaar materieel op de flanken van de Koppenberg te vermijden, zal het toeschouwerscomfort gevoelig verhogen. De vernieuwde en uiterst toegankelijke supporters- en feestzone naast de VIP-tenten biedt een ruim terras, een gezellige tent en voldoende sanitair. Alle toeschouwers hebben zicht op het parcours en kunnen de wedstrijden ook live volgen via een reuzenscherm. DJ Koppenberg staat achter de draaitafel en zorgt voor de muzikale noten en beats. “1 november wordt een niet te missen feest op de Koppenberg!”, besluit Impens enthousiast.

Info Koppenbergcross klik hier

Fotocredits TFoto - bron: Golazo
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!