Talentvolle youngst'a'rs toppen damesrace in Maasmechelen

Talentvolle youngst'a'rs toppen damesrace in Maasmechelen

Fem van Empel houdt ook na de Wereldbekermanche in Maasmechelen de perfecte score in het klassement. Met Puck Pieterse en Shirin van Anrooij op respectievelijk de tweede en de derde plaats topt een bijzonder talentvol trio het podium in de nieuwe wereldbekermanche.

Inge van der Heijden nam ook in Maasmechelen een snelle start, net als de Franse Clauzel, maar al vrij vroeg zagen we Fem van Empel de kop overnemen. De leidster in de Wereldbeker bij de dames peerde ferm door maar Puck Pieterse liet niet begaan en schoof mee. Pieterse jumpte over de balkjes en kon zo telkens enkele meters voor nemen, maar niet om weg te rijden.

Er vormde zich vervolgens een kopgroepje van 4, met ook Shirin van Anrooij en Ceylin del Carmen Alvarado. Deze laatste leek ronde per ronde wat meer aan de rekker te hangen en verloor dito terrein, terwijl Denise Betsema er won. Maar de Texelse Pauwels Sauzen-Bingoalrenster zou niet meer vooraan geraken en als 4de finishen

Nog voor halfcross kregen we dus een trio vooraan en dat zou zo blijven tot het slot., wat elk op zich ook probeerde om alleen weg te rijden. In een spannende slotronde zette Van Empel haar slotoffensief in, met succes. Ze soleerde nog voor de balkjes, de troef voor Puck, richting haar 4de wereldbekerzege op evenveel manches dit seizoen. Pieterse pakte de tweede stek en Shirin van Anrooij werd heel knap 3de

WB Maasmechelen 22 podium dames RUD_1255.jpg (351 KB)

"Het was een harde battle.", zie Fem naderhand. "De moeilijkste tot dusver dit seizoen, denk ik . Ik ben heel diep moeten gaan.", gaf de winnares grif toe.

"Heel lastig, het veld bolde niet goed. Wie er ook vandaag had gewonnen, we hadden het elkaar wel gegund.", sloot Fem van Empel heel mooi af.

Junioren en U23 heren

In de juniorenwedstrijden heren en dames in de voormiddag was het ook al Nederland boven, met Guus van den Eijnden en Lauren Molengraaf. Thibau Nys mocht wederom op het hoogste schavotje bij de U23 heren en is dus steviger leider in de Wereldbekertussenstand bij de U23 heren.

UItslagen / tussenstanden klik hier

Fotocredit TFoto






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!