Laurens Sweeck triomfeert in de Wereldbeker Maasmechelen

Laurens Sweeck triomfeert in de Wereldbeker Maasmechelen

Laurens Sweeck heeft de Wereldbekermanche in Maasmechelen op zijn palmares weten te schrijven. Lars van der Haar en Eli Iserbyt flankeerden hem als respectievelijk tweede en derde op het podium. Iserbyt blijft comfortabel leider in het klassement.

Na zijn ontgoocheling in Ruddervoorde op zaterdag was Laurens Sweeck duidelijk gemotiveerd om op zondag in de Wereldbekerwedstrijd Maasmechelen niet te treuren en er opnieuw het beste proberen van te maken. Hij startte sterk en dook als eerste het veld in. Quinten Hermans was ook goed weg maar kwam al meteen ten val.

Tot en met de derde ronde zagen we een groep van dik 20 man op een sliet vooraan de race. Sweeck bleef gas geven op de kop, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt volgden, maar met de rest kwam er geleidelijk aan een kloofje, dat groter werd per ronde.

We kregen dus een koptrio en toen in de 5de ronde Iserbyt ten val kwam nadat hij notabene probeerde de forcing te voeren, werd het een duo en ietsje later één man op kop, met name Laurens Sweeck. Vanthourenhout zakte meer en meer terug en Lars van der Haar werd de eerste achtervolger. De Europese kampioen kreeg het gezelschap van Iserbyt, die terug naar voor opschoof, maar geen van beide kon Sweeck terugpakken.

Finaal vatte Laurens met een halve minuut voor de slotronde aan. Het werd nog even spannend toen hij nog lek reed en zijn voorsprong halveerde, maar de zege kwam finaal niet meer in gevaar. Meteen een eerste Wereldbekerzege voor de voormalige Belgische kampioen veldrijden.

Na een pittige strijd voor de overige podiumplaatsen fietste Lars van der Haar als tweede over de finish en Eli Iserbyt als derde. De West-Vlaming blijft comfortabel leider in de Wereldbeker

WB Maasmechelen 22 podium herenRUD_1368.jpg (393 KB)

"Ik had een goede start en de benen waren dat ook." zei Laurens kort na de wedstrijd. "Het doet enorm veel deugd dat het geluk bij mij was vandaag. Er is soms niet veel nodig dat het misloopt." Over zijn kritische noot van de dag ervoor en de repliek, zei hij met de glimlach "Het is goed dat er wat animo is"

Voor Laurens is het zijn allereerste Wereldbekerzege ooit bij elite heren “ja, Ik probeer het al lang en ben blij dat het eindelijk eens gelukt is."

Uitslagen en tussenstanden klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!