Iserbyt grijpt ook de leidersplaats in de Superprestige

Iserbyt grijpt ook de leidersplaats in de Superprestige

Het zag er geen lang naar uit dat Lars van der Haar zou soleren naar winst in Ruddervoorde, maar twee lekke banden in de laatste rondes gooiden roet in het eten. Eli Iserbyt nam de rol over van de Europese kampioen en fietste naar de zege én de leidersplaats in het klassement. Laurens Sweeck finishte ontgoocheld als tweede.

Toon Vandebosch bepaalde bij aanvang van de wedstrijd bij elite heren in Ruddervoorde het tempo op de kop van de cross. Ook Quinten Hermans deed zijn deel van het werk. Zowel Eli Iserbyt als Laurens Sweeck namen niet de beste start en moesten zich naar voor werken. Toen 't éénmaal zover was, zag Michael Vanthourenhout zijn moment gekomen om er alleen op uit te gaan. Lars van der Haar reageerde en sloot zijn wagonnetje aan. Toen Michael lek reed en de post binnenmoest, kwam Van der Haar alleen op de kop van de race.  Iserbyt, die zich bij de achtervolgers in het wiel van Sweeck had genesteld, probeert op zijn beurt naar voor te rijden, maar slaagt aanvankelijk niet in zijn opzet, tot Van der Haar lek rijdt. De Europese kampioen verliest van zijn voorsprong maar kent even later de pech om nog eens plat te vallen en ziet Iserbyt tot en voorbij hem rijden.

De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner heeft zijn koppositie niet meer af en soleert naar de zege én ook de leidersplaats in de Superprestige. Sweeck pakt de tweede plaats maar is daar niet tevreden mee. Pechvogel Van der Haar vervolledigt nog het podium, een troostprijs, zeg maar.

1. Eli Iserbyt
2. Laurens Sweeck
3. Lars van der Haar

SP Ruddervoorde 22 podium heren credit TFoto.jpg (319 KB)

Iserbyt is nu leider in de Wereldbeker én de Superprestige. Dinsdag 1 november start het derde regelmatigheidscriterium, de X²O Badkamers Trofee op de Koppenberg. Ook die cross is de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner op het lijf gegoten.

"Mijn start was heel slecht", zei Eli na de Superprestige Ruddervoorde. "Ik heb enorm veel energie verloren om naar voor te rijden. Toen ik er vooraan bijkwam, wilde ik even recuperen. Ik wilde me ook niet te veel forceren met morgen (nvdr Wereldbekerwedstrijd Maasmechelen). Door het lek rijden van Lars hadden we het geluk om naar voor te kunnen rijden ... Het was vandaag een schot in de roos, zou ik zeggen.", aldus Eli Iserbyt

"Het was k*t met peren", was de reactie van Lars van der Haar, op zijn pech met de twee lekke banden. "Ik denk dat ik anders 90 % zeker was om te winnen."

Volledige uitslag klik hier (zodra beschikbaar)

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!