Hattrick voor Fem van Empel in de Wereldbeker

Hattrick voor Fem van Empel in de Wereldbeker

Fem van Empel heeft na beide Wereldbekermanches in de USA ook deze in Tabor gewonnen. Het Nederlands toptalent werd op het podium geflankeerd door twee landgenotes, Puck Pieterse (2de) en Annemarie Worst (3de)

podium dames credit Ethan.jpeg (599 KB)

Zoals ze wel vaker doet, dook Marie Schreiber als eerste het veld in. De Luxemburgse nam zelfs enige voorsprong, maar niet voor lang. De Hongaarse kampioene loodste een favorietengroepje tot bij de koploopster en ter hoogte van de balkjes nam een jumpende Puck Pieterse de leiding over. 

Bij het ingaan van de volgende ronde kregen we een groep van 10 veldrijdsters vooraan de race. Pas in de derde ronde kwam er enige uitdunning. Pieterse haalde opnieuw voordeel door te jumpen en kreeg Fem van Empel en Annemarie Worst mee in haar spoor. Het trio leek toen al onderling de podiumplaatsen te gaan verdelen maar er werd naar elkaar gekeken en Denise Betsema, Blanka Vas en Ceylin del Carmen Alvarado sloten terug aan. Ook Shirin van Anrooij wist iets later nog het gezelschap te vervoegen. 

Maar finaal bleken Van Empel, Pieterse en Worst over de beste benen te beschikken en de Nederlandse dames kwamen ook in die volgorde over de finish. 

Fem van Empel zette haar slotoffensief in en kon solo haar derde op evenveel wereldbekermanches binnenhalen.

"De hele week heb ik me niet goed gevoeld door de jetlag, na de reis uit de VS. Het enige wat ik vandaag kon doen, was volgen. Ik had het echt zwaar. De enige plek waar ik nog iets kon proberen, was de laatste klim: ik deed er een alles-of-nietspoging. De afdaling nadien was nog tricky, maar ik heb gezorgd dat ik daar niet te veel risico nam, ging nog eens vol aan in de materiaalpost, en zag toevallig op het scherm dat ik nog steeds een gaatje had. Toen kon ik stilaan beginnen met vieren.", aldus Fem van Empel voor Pauwels Sauzen-Bingoal 

Uitslag/analyse/tussenstand klik hier

Fotocredits Ethan Glading - bron reactie: optekening Pauwels Sauzen-Bingoal




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!