Debuut van Jens Peeters in het veld

Debuut van Jens Peeters in het veld

Jens Peeters uit Kessel nam zondag in Herenthout voor het eerst deel aan een officiële veldcross, bij de 1ste jaars nieuwelingen. De renner van het Bike Inn team is wel al enige tijd actief in het mountainbike. "Onervarenheid kostte me bijna mijn debuut", zei de jongeman na de cross.

“De onervarenheid bij veldritwedstrijden kostte me bijna meteen mijn debuut” vertelde Jens Peeters na afloop. “In het mountainbiken is het immers toegestaan dat ouders hun kinderen inschrijven. Bij de cross blijkbaar niet. Ik maakte de verplaatsing van Kessel naar Herenthout (10 km) samen met mijn papa, als opwarming. We waren thuis nog maar net vertrokken toen mama ons opbelde om te zeggen dat ik mezelf moest inschrijven. Meteen werd de opwarming al een helse wedstrijd. Vier minuten voor het verstrijken van de inschrijftijd kwam ik aan op het parcours.” (lacht)

Met een ongelukkige lottrekking moest de 14-jarige Kesselaar dan ook nog eens achteraan het pak vertrekken en kreeg hij ook nog eens met rugklachten te maken. “Dit is toch heel anders dan het mountainbiken waar ik normaal aan deelneem. Op het einde kon ik gewoonweg geen kracht meer zetten. Als ik de koers nuchter bekijk, had ik er eigenlijk wel wat meer van verwacht. Desondanks ben ik wel zeer tevreden hier vandaag aan de start verschenen te zijn.”

Volledige uitslag klik hier

Fotocredit en tekst : Lieven Verheyen

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!