2de jaars nieuweling Guillaume Depreitere vroeg uit de veren

2de jaars nieuweling Guillaume Depreitere vroeg uit de veren

Tweedejaars nieuweling Guillaume Depreitere was al vroeg onderweg richting de cross in Herenthout, die werd gewonnen door veelwinnaar Arthur Van Den Boer.

Guillaume Depreitere moet er wat voor over hebben om zijn hobby uit te oefenen. De meeste crossen vinden immers plaats in de provincie Antwerpen. Als inwoner van Middelkerke moet hij dus zeer regelmatig vroeg uit de veren. “Ik ben opgestaan om 6.30 uur” overloopt hij zijn dag. “Omstreeks tien na zeven zaten we dan in de auto, onderweg naar Herenthout. Goed voor een afstand van maar liefst 146 km.”

Eerst aan de inschrijvingstafel

Toch was het de 15-jarige renner die als eerste aan de inschrijvingstafel stond. “Ik hoopte dan meer kans te maken op een goede startpositie. Helaas was het lot me niet goed gezind en kon ik achteraan toekijken hoe iedereen voor mij kon vertrekken.”

Depreitere komt uit voor Young Cycling Middelkerke, een team dat door zijn vader is opgericht. “Papa Birger was zelf ook actief in het wielrennen. Hij reed tot bij de elite zonder contract. Ook mijn grootvader beleefde plezier aan deze leuke hobby. Zo gaat het dus al drie generaties verder. Toch zijn zij niet mijn grote voorbeelden. Dat is Wout van Aert” lacht de jonge knaap.

Volledige uitslag klik hier

Fotocredit en tekst: Lieven Verheyen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!