Diether Sweeck is tevreden over huidig vormpeil

Diether Sweeck is tevreden over huidig vormpeil

Diether Sweeck is in goede doen. Nadat hij het vorige weekend de beste was in het Franse Brumath, maakte hij gisteren ook lang deel uit van de kopgroep in het Nederlandse Oisterwijk. Uiteindelijk legde hij beslag op de achtste plaats.

"Je hoort me inderdaad niet klagen" lacht Sweeck na zijn prestatie in Oisterwijk. "Al had er ook hier in Nederland een podium ingezeten. Samen met winnaar Ryan Kamp, Jens Adams (tweede) en Witse Meeussen (derde) reed ik lang vooraan. Tot Kamp het tempo de hoogte injoeg en een kloof kon slaan. In de strijd om de tweede plaats ging het bij mij in de slotronde mis. Mijn voorwiel schoof in een bocht weg. Gezien de snelle omloop konden er nog enkele andere renners me passeren. Waardoor ik dus pas als achtste over de finish kwam."

Sinds dit jaar rijdt de 28-jarige Sweeck voor Kovera. Het keukenbedrijf uit Heist. "Zij hadden al eens laten verstaan dat ze me wilden sponsoren. Als trouwe sponsor van voetbalclub Heist wilden ze ook met een andere sport in beeld komen. Ik behoor met deze eenmansploeg ook tot de kern van de andere teams van de broers Roodhooft. Dit maakt dat ik op woensdag ook kan blijven deelnemen aan de teamtrainingen. Voor het overige ga ik veel op pad met broer Laurens. Ik woon op het grondgebied Keerbergen, maar net over de grens met Schriek waar Laurens gehuisvest is. Dat maakt dat we geen verre verplaatsing moeten maken om elkaar op te zoeken." (lacht)

Toch blijft Diether hopen dat hij in de toekomst nog eens van het grotere werk kan proeven. "Als topsporter moet je ambitie hebben. Maar besef dat het niet evident is gezien het hoge niveau om in een grotere omkadering mijn plaats te krijgen. De doelen dit jaar zijn vooral de kampioenschappen. December en januari wil ik dus echt wel op mijn best zijn. En graag zou ik er dit jaar ook weer bij zijn in enkele nationale selecties voor de wereldbeker."

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

Uitslagen GP Oisterwijk klik hier


 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!