WItse Meeussen hoopt goede vorm nog een tijdje door te trekken

WItse Meeussen hoopt goede vorm nog een tijdje door te trekken

Dat de veldrijders die niet naar Amerika zijn gevlogen, vorig weekend elders hun vleugels hadden uitgespreid in de zoektocht naar UCI-punten, is inmiddels bekend. Onder hen bevond zich ook Witse Meeussen. Met de zegepalm wist hij terug te keren uit het Verenigd Koninkrijk.

"Via Angelo De Clercq (zoon van Mario nvdr) reed ik als eerstejaars belofte al een cross in Moorways (Derby)" verklaart Meeussen zijn keuze. "Dit jaar contacteerde ik de organisatoren zelf. Op logistiek vlak was het echter niet meer zo makkelijk nu het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie. Maar met het nodige geduld en de combinatie van de camper en de trein kwamen we op onze bestemming."

De race zelf werd vooral een duel tussen de renner uit Vlimmeren en Thomas Mein. "In de tweede ronde nam ik zelf het initiatief. De stevige tempoversnelling leverde me een paar meter voorsprong op. Vanaf dat moment besloot ik alles of niets te spelen en op de limiet te blijven rijden. Omdat Mein ook van geen wijken wou weten, kregen de toeschouwers best een mooi duel te zien. Op het einde had ik negentien seconden voorsprong."

De 21-jarige Meeussen, die uitkomt voor Pauwels Sauzen-Bingoal, is al het hele seizoensbegin goed in vorm. Zo finishte hij zowel in Beringen (5de) als in Meulebeke (7de) -twee tv-crossen- in de toptien. Ook in Mechelen (2de) liet hij zijn klasse zien. "En dat wil ik graag zo houden. Het EK in Namen staat met stip genoteerd. Maar niet enkel daar. In de wereldbekerwedstrijden van Tabor en Maasmechelen wil ik immers ook meteen punten sprokkelen.", aldus een ambitieuze jonge kerel.

Fotocredit TFoto - tekst : Lieven Verheyen

Bij de elite dames in Moorways won Anna Kay, voor Nikki Brammeier lees hier
Uitslagen National Trophy Series Round 1 in Moorways, Derby klik hier (indien beschikbaar)
Lees, kijk en luister ook: Witse Meeussen knap 5de in Beringen klik hier
Meer over 't voorbije weekend via klik

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!