Laura Verdonschot ook komend weekend van start in Spanje

Laura Verdonschot ook komend weekend van start in Spanje

Laura Verdonschot kiest er voor om ook dit weekend van start te gaan in Spanje, en bijvoorbeeld niet in Oisterwijk (Nederland) "Zowel logistiek als voor de punten beter dat ik hier nog een weekend cross", klinkt het

Met een derde plaats op zaterdag en een overwinning op zondag én woensdag kan je het Spaans avontuur van Laura Verdonschot gerust een succes noemen. De Limburgse, die ondertussen al enige tijd de liefde volgde naar Wechelderzande (provincie Antwerpen) zal ook komend weekend op Spaanse bodem crossen.

"Het is de meest logische keuze dat ik hier dit weekend nog twee wedstrijden afwerk" vertelt Verdonschot. "De wedstrijden hier vinden plaats op nauwelijks een twintigtal minuten van onze verblijfplaats. Daarnaast is er ook het sportieve aspect. Hier is de kans op het behalen van UCI punten veel groter dan zondag in het Nederlandse Oirsterwijk. Als je ziet wie er daar allemaal aan de start zal verschijnen, moet je realistisch zijn."

Toch wil de renster van het De Ceuster Bonache CT haar prestaties in Spanje ook niet minimaliseren. Terecht overigens. "Vorig jaar nam ik ook deel aan een resem buitenlandse wedstrijden en won ik niet. Dit jaar gaat het dus zeker terug wat beter. Zaterdag had ik nog aanpassingsproblemen aan het warme weer. Niet vergeten dat ik vanuit het koude Tsjechië naar hier was gekomen. Met de daarbij horende verkoudheid. Zondag was het al een pak beter en kon ik de wedstrijd van start tot finish domineren. Woensdag, op een snellere omloop zette ik mijn beslissende aanval in op de eerste klim van de laatste ronde."

De vijfentwintigjarige renster hoopt dat het haar dit seizoen wel lukt om die stijgende lijn te behouden. "De voorbije jaren zat ik echt in een sukkelstraatje. Hopelijk ligt die periode achter me. Wat niet wil zeggen dat ik geen realistische kijk op mijn capaciteiten heb. Voor een top vijftien plaats in een klassementscross zal zowel de vorm als de factor geluk moeten meezitten. Maar in Mol en Koksijde wil ik me toch eens laten zien."

Update 15/10: Laura wint de Ciclocross Internacional Concello de Ribadumia > uitslagen klik hier

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

31CPC-086 Laura.jpg (55 KB)
Laura voor de co-sponsor Cent Pur Cent klik

Lees : Opnieuw hoogste schavotje voor Laura Verdonschot in Spanje klik






Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!