Corné van Kessel even out na val op training

Corné van Kessel even out na val op training

Corné van Kessel is op training ten val gekomen en heeft daarbij een breuk in de schouder opgelopen, laat zijn supportersclub weten.

In de Exact cross Beringen finishte Corné van Kessel op een veertiende plaats en in die van Meulebeke werd de Nederlander vijfde. Komend weekend werd Corné aan de start verwacht van de Brumath Cross Days in Frankrijk. Maar dat zal niet het geval zijn.

"Corné heeft bij een val op training een breuk in de schouder (nvdr sleutelbeen) opgelopen en zal even buiten strijd zijn.", laat zijn supportersclub weten.

Complexe sleutelbeenbreuk

Bevestiging komt er vanuit het team: "Corné van Kessel brak woensdag zijn sleutelbeen op training. Hij werd met succes geopereerd door Dokter Toon Claes in Herentals en er wordt verwacht dat hij de trainingen binnenkort zal kunnen hervatten."

"Tijdens de opwarming raakte ik de controle over mijn fiets kwijt in een spoor waar ik al tientallen keren door gefietst heb. Bart Wellens heeft me vergezeld naar het ziekenhuis van Herentals, waar een gebroken sleutelbeen vastgesteld werd. De gevolgen van deze eenvoudige val op mijn schouder zijn erg ongelukkig. Mijn vijfde plaats in Meulebeke toonde de progressie van mijn vorm richting de belangrijkste wedstrijden aan. Ik wil dokter Toon Claes bedanken voor de snelle en efficiënte behandeling. Na deze geslaagde operatie zal ik er alles aan doen om zo snel mogelijk terug in het veld te keren", aldus Van Kessel.

"Corné van Kessel heeft bij zijn val een complexe distale clavicula fractuur opgelopen.", legt teamdokter Mathieu Vermeersch uit. "In het ziekenhuis van Herentals werd osteosynthese toegepast, waardoor hij vrij snel zijn trainingen op de rollen en op de weg zal kunnen hervatten. We verwachten dat Corné na een herstelperiode van vier tot zes weken opnieuw het veld zal kunnen induiken."


Alvast spoedig herstel gewenst

Fotocredit TFoto

Lees ook: Van Kessel ziet contract bij Intermarché Wanty Gobert niet verlengd worden klik




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!