Velofollies 2023

Van Kessel ziet contract bij Intermarché Wanty Gobert niet verlengd worden

Van Kessel ziet contract bij Intermarché Wanty Gobert niet verlengd worden

Corné van Kessel ziet zijn contract bij Intermarché Wanty Gobert Matériaux na december 2022 niet verlengd worden. "De start van het crossseizoen wordt heel belangrijk", klinkt het

Corné van Kessel vertoeft momenteel met de collega-veldrijders van Intermarché Wanty Gobert Matériaux in Spanje. Daar leggen ze onder deskundige leiding van ploegleider Bart Wellens de laatste voorbereidingen voor hun aankomend veldritseizoen. Voor Van Kessel meteen ook het laatste bij zijn huidige team. Over zijn verdere crosstoekomst tast de Nederlander nog in het duister.

"Eind dit kalenderjaar komt er een einde aan onze samenwerking" zegt Van Kessel vanuit het stageoord. "De toekomstvisie van het team is vooral op de weg gericht. Vandaar dat er voor mij geen verlengd verblijf mogelijk is. Natuurlijk is zoiets niet leuk om te vernemen. Anderzijds geeft het me nu wel voldoende tijd om andere oorden te zoeken."

De zoektocht naar een nieuw team loopt voor de 31-jarige renner niet van een leien dakje. "Er zijn wel wat contacten met enkele teams. Maar concrete gesprekken zijn er nog niet geweest en staan ook nog niet direct ingepland. Dat kan natuurlijk veranderen eens ik terug ben van stage. Sinds enige tijd is de samenwerking met manager Hans Van Kasteren ook stopgezet. Ik ben dus vrij om de gesprekken alleen af te handelen. Het liefste zou ik echt bij een team blijven. Het trainen in groep maakt het individu sterker. En als het via een privé-investeerder zou gaan komt er veel administratie bij kijken. Die tijd focus ik me liever op het trainen zelf. Al besef ik dat het dan toch beter dat is dan niets."

lees verder onder de foto
EKD_6805 Corne.JPG (189 KB)

Op 25 september zal Van Kessel voor het eerst dit seizoen het veld induiken. Dan neemt hij deel aan de Exact Cross te Beringen. "Voordien neem ik eerst nog deel aan de wegwedstrijden in Gooik en Koolskamp. Wat niet wil zeggen dat de crossfiets nog op stal staat. Integendeel, de bossen van Herentals en Lichtaart heb ik de laatste weken weer gebruikt om het technische aspect te trainen. En het is evident dat we hier zowel aan de conditie als de techniek werken. Quinten Hermans is niet aanwezig. De Zwitser Kevin Kuhn, Arne Baers, Nathan Smith en het veelbelovende talen Axel van den Broek zijn wel present."

Iemand met de capaciteiten van Van Kessel lijkt ons zeker zijn plaats te hebben in de veldritwereld. Als inwoner van Olen is de Nederlander zowel interessant voor Belgische als Nederlandse sponsors en teams. Komt er ook bij dat de sympathieke renner graag tijd maakt om de sport in de picture te zetten. "Ook qua resultaten heb ik mijns inziens een plaats in het peloton. Meermaals weet ik me bij de beste tien van de uitslag te zetten. En op het Nederlands kampioenschap (tweede) en in Kortrijk (derde) stond ik vorig seizoen nog op het podium. We zullen wel zien wat het wordt. Enkel de prestaties heb ik zelf in de hand. Maar dat mijn seizoensstart er boenk op moet zijn om eventuele mensen te overtuigen lijkt me logisch."; aldus Corné van Kessel

(Ploegnaam in het veld: Tormans CX Team)

Tekst: Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

December 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!