Laura Verdonschot 3de in Hlinsko

Laura Verdonschot vocht zich naar een derde plaats in Hlinsko, een UCI C2-wedstrijd van de Toi Toi Cup. De Tsjechische Kristyna Zemanova snoepte de tweede plaats af en Blanka Vas was alweer een maatje te sterk en won de race bij de elite dames.

Terwijl alle ogen zowat gericht waren op de Exact cross in Meulebeke, werd op zaterdag 1 oktober 2022 de tweede wedstrijd van de Toi Toi Cup gereden, in Hlinsko (Tsjechië). Bij de elite heren ging de zege opnieuw naar Michael Boros (Tsj). Ook Adam Toupalik (Tsj) en Julian Siemons mochten wederom mee op het podium, maar deze keer als respectievelijk tweede en derde, andersom dus dan in Holé Vrchy (lees hier).

Net als in de openingscross van de Toi Toi Cup, toonde Blanka Vas zich de sterkste bij de elite dames. In de battle voor de overige podiumplaatsen won de Tsjechische Kristyna Zemanova het op een droog en snel parcours van Laura Verdonschot, die de derde plek inpalmde. Haar teamgenote Suzanne Verhoeven finishte als 7de en Jinse Peeters als 8ste.