Boros wint, Julian Siemons tweede in Holé Vrchy

Ervaren Michael Boros pakte de zege in de opener van de Toi Toi Cup, in Holé Vrchy (Tsjechië). Julian Siemons leek op weg naar een internationale zege maar door een slipper en pech moest hij tevreden zijn met de tweede plek. Blanka Vas won de wedstrijd bij de dames. Laura Verdonschot finishte als 4de

Op woensdag 28 september 2022 stond de opener van de Tsjechische Toi Toi Cup 2022 2023 op de veldritkalender, een UCI C2 wedstrijd in Holé Vrchy.

Bij elite heren nam Michael Boros al meteen na de start wat voorsprong, maar de Tsjechische kampioen bleef niet alleen voorop. Julian Siemons reed er naartoe en het werd een strijd met twee voor de zege. Siemons leek een moment te soleren naar de zege maar door een slipper en pech draaiden de rollen om en mocht de ervaren Boros op het hoogste schavotje. Julian, die dit seizoen al een drietal keer won in het B-circuit bij ons, consolideerde de tweede podiumplaats en Adam Toupalik werd derde.

volledige uitslag heren klik

Bij de dames startte Blanka Vas, de Hongaarse kampioene, haar crossseizoen met de zege. Laura Verdonschot werd er vierde.