Corsus eert ook zijn kampioenentrui in Meulebeke

Corsus eert ook zijn kampioenentrui in Meulebeke

Kessel, Wiekevorst, Mechelen en nu ook Meulebeke. De lijst met zeges van Yordi Corsus oogt na vijf wedstrijden al prachtig. Enkel in Beringen moest de Belgische juniorenkampioen zijn ploegmaat Viktor Vandenberghe voorlaten, en dat in een spurt met twee.

"Verliezen in Beringen was vorige week zeker geen schande" zegt Corsus. "Viktor heeft veel kracht en is sterk waardoor hij bergop zeker zijn mannetje kan staan. Daarnaast is hij een goede renner en was hij gewoon sneller in de spurt.". Je mag trouwens zeker niet verwachten dat ik overal waar ik aan de start verschijn zomaar de zege zal pakken."

Met ook nog Wies Nuyens in de gelederen, steekt het Bert Containers Doltcini team er bij de juniores bovenuit. "We kunnen dat inderdaad niet ontkennen. De werking binnen de ploeg heeft daar zijn grote verdienste aan. Komt er ook bij dat we door regelmatig samen te trainen mekaar naar een steeds hoger niveau tillen."

De ambities van de zestienjarige renner uit Wiekevorst mogen er ook best zijn. "Vorig jaar kroonde ik me tot Belgisch kampioen. Een titel die ik dit jaar heel graag opnieuw wil behalen. Al is het niet enkel de driekleur die me de ogen uitsteekt. Die witte trui met regenboogstrepen zou me ook wel goed staan. In Hoogerheide ga ik dan ook zeker met de nodige ambities aan de start komen. Ook het parcours van Namen (EK 5-6 november) ligt me. Al besef ik dat het in de wereldbekerwedstrijden en internationale kampioenschappen niet evident zal zijn."

In de Exact Cross te Meulebeke lag Corsus al snel in pole position. "Ik zat al op het einde van de eerste ronde met een voorsprong van zeven seconden in een goede positie. In het vervolg van de wedstrijd kwam de zege niet echt meer in gevaar. Na twee ronden bedroeg de marge ruim twintig seconden. Gedurende de hele wedstrijd kwam het er voor mij op aan om een goed tempo te onderhouden. Net als vorig jaar ben ik er ook dit jaar al in geslaagd om enkele stappen voorwaarts te zetten. Dat geeft me wel vertrouwen."

Een herhaling van Beringen zat er voor Viktor Vandenberghe dus niet in. Op het moment dat hij in tweede positie lag, kreeg hij te maken met kettingproblemen. "Yordi is een allroundcrosser. Dat ik hem in Beringen klopte, was best iets om fier op te zijn" zegt de renner uit het Westvlaamse Vichte. "Tijdens enkele meerdaagse wegwedstrijden zie je dat hij veel in zijn mars heeft. Wat niet wil zeggen dat ik me natuurlijk zomaar op voorhand verloren ga geven. Vorig jaar wist ik ook enkele mooie overwinningen te behalen. Een herhaling van die prestaties is mijn doel dit jaar."

Alle uitslagen klik hier

Fotocredit TFoto - tekst : Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!