Iserbyt soleert onbedreigd naar de zege op de mijnterril

Iserbyt soleert onbedreigd naar de zege op de mijnterril

Eli Iserbyt soleerde onbedreigd naar de zege in de Exact cross Beringen. Teamgenoot Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar finishten als respectievelijk tweede en derde.

Corné van Kessel reed als eerste de mijnterril op in de wedstrijd voor elite heren in de Exact cross Beringen. Maar enkele tellen later nam Eli Iserbyt de leiding over, met onder andere Michael Vanthourenhout, Daan Soete en Tom Meeusen in zijn spoor, gevolgd door nog een lange rij veldrijders. In de volgende rondes onderscheidden Iserbyt, Vanthourenhout, Pim Ronhaar en Lars van der Haar zich van de rest van het deelnemersveld. We kregen dus een duo van Pauwels Sauzen-Bingoal en eentje van Baloise Trek Lions. 

Nog voor halfcross versnelde Vanthourenhout en ging er alleen op uit. Iserbyt keek de kat uit de boom en wachtte zijn moment af om in één ruk naar zijn ploeggenoot te rijden, om hem vervolgens achter zich te laten en onbedreigd te soleren naar de zege in Beringen.

Achter hem won Vanthourenhout de strijd voor de tweede plaats van Van der Haar, die verdienstelijk derde werd. Ronhaar verloor niet echt terrein op deze twee en finishte even later mooi als vierde.

“Ik voelde dat Lars van der Haar de benen niet had, terwijl Pim Ronhaar wat aan het stilvallen was”, legde Iserbyt zijn tactiek uit. “Ik dacht, ik rijd in één ruk naar Michael en dan kunnen we met ons tweeën verder. Maar ik had echt een goede dag en mijn tempo lag blijkbaar te hoog voor Michael. Vorige week sukkelde ik met wat lichte keelpijn, al wilde ik mij daar niet achter verschuilen. Profiteer ik optimaal van nog een lastige trainingsweek in functie van de eerste wereldbekerwedstrijden in de VS.”


BER_8079 podium heren.jpg (329 KB)

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: Exact cross




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!